Слухати
Слухати

Олег Березюк у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (02.10)

02.10.2017

Під час програми обговорили незаконний референдум про від'єднання Каталонії від Іспанії, реформи з децентралізації в Україні, закон про реінтеграцію Донбасу, ймовірність проведення позачергових виборів в український парламент, пенсійну реформу в Україні, нарахування субсидій малозабезпеченим громадянам України, питання про введення миротворців ООН на Донбас.

Олег Березюк заявив, що не можна порівнювати ситуацію в Каталонії і в Україні.

"Історія з децентралізаційними процесами в Іспанії, в Каталонії - це історія кількох сотень років. На сьогоднішній день є спроба ототожнювати це з українським спеціальним статусом, за який нібито бореться Донбас, і наш вічний ворог. Ми маємо зовсім іншу ситуацію. В Україні ворог окупував українську територію і грається в псевдодемократію щодо самовизначення", - сказав депутат.

Також Березюк додав, що таке ж сталося з анексованим Кримом.

Однак, за словами нардепа, йому шкода, що до мирних громадян застосували силу.

"Мені шкода, що іспанський уряд застосував силу по абсолютно мирним людям, які прийшли говорити про те, що вони хочуть і що вони думають. Це неправильне рішення", - сказав нардеп.

Нагадаємо, що понад 800 осіб отримали травми під час проведення референдуму в Каталонії. За інформацією уряду Каталонії, в референдумі брали участь понад 2 мільйони осіб, а понад 90% проголосували за відділення від Іспанії. Офіційна влада Іспанії вважає референдум незаконним.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - народний депутат України, голова фракції "Самопоміч" Березюк Олег.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...