Слухати
Слухати

"Наслідки" з Орловською та Головановим: Звіт Луценка і законопроект про церкви (25.05)

26.05.2017

В ході обговорення актуальних подій в прямому ефірі прокоментували гучні затримання екс-чиновників.

Відзначимо, що правоохоронці затримали раніше 23 колишніх чиновників Міністерства доходів в ході обшуків в 15 областях. Їх доставили до Києва на вертольотах, після чого відразу ж відвезли в суд. Серед затриманих, зокрема, виявився колишній губернатор Луганської області Олександр Антипов, у якого знайшли 3,8 млн доларів готівкою.

Незабаром суд вирішив відпустити під заставу в 15 млн Антипова, екс-начальника Харківської обласної державної податкової інспекції Андрія Криволапова та інших екс-чиновників.

Також ішлося про звіт Юрія Луценка на посаді генпрокурора України.

У прямому ефірі проаналізували звіт про річну роботу Юрія Луценка на посаді генпрокурора.

Зокрема, Луценко розповів, що співробітники Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро за рік повернули до державного бюджету 52 млрд грн. "Нова прокуратура приносила щодня до державного бюджету 142 млн грн. За рік український бюджет за рахунок діяльності ГПУ і НАБУ повернув до держбюджету 52 млрд грн при річному бюджеті ГПУ в 5 млрд", - зазначив він.

Також за рік Генеральна прокуратура передала в суд 1191 справу щодо кримінальних корупційних правопорушень. "Спільними зусиллями правоохоронців вдалося скоротити на 15- 20% кількість грабежів, розбоїв, інших злочинів, які хвилюють звичайних людей", - зазначив він.

Юрій Луценко заявив про те, що "тітушок", які влаштували масові заворушення в Дніпрі на 9 травня, організували в штабі "Оппоблока". "Тепер ми точно знаємо, хто організовував і інструктував цих "тітушок". І, пане голово "Опозиційного блоку", у мене погані новини: вони всі інструктувалися, організовувалися і фінансувалися у вашому штабі в Дніпропетровській області особисто паном Вілкулом та паном Колесніком", - заявив Луценко.

Крім цього, обговорили три роки президентства Петра Порошенка, скандальний законопроект про церкви в Україні.

Гість програми "Наслідки" зі Світланою Орловською та Василем Головановим - Вадим Новинський, нардеп від фракції "Опозиційний блок".


Loading...