Слухати
Слухати

"Наслідки" з Орловською та Головановим: Перейменування вулиць, зустріч Путіна і Макрона (01.06)

02.06.2017

У другій частині програми обговорили хід перейменувань вулиць і проспектів в Києві.

Київська міська рада у четвер, 1 червня, прийняла рішення перейменувати проспект генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича. У грудні 2016 року відбулася перша спроба перейменувати проспект, але тоді зробити це не вдалося, оскільки не знайшлося голосів.

Зокрема, Гордон негативно відгукнувся про перейменування проспекту Ватутіна в проспект Романа Шухевича. За словами Гордона, генерал Ватутін, який брав участь в обороні і звільненні Києва в 1941 і 1943 роках, ніякого відношення до осіб, які підпадають під декомунізацію, не має.

"Назвати проспект іменем Шухевича - це в якомусь сенсі, плюнути людям в душу. Роман Шухевич працював з СС. Давайте тоді називати вулиці на честь Гітлера, Геббельса та інших нацистських лідерів. Колись ми обговорювали питання перейменування вулиць та я запропонував імена Богдана Ступки, Дмитра Гнатюка та інших гідних українських діячів "- заявив Гордон.

Крім цього, ішлося про зустріч президентів Франції та РФ.

Гості програми "Наслідки" зі Світланою Орловською та Василем Головановим: журналіст Дмитро Гордон, а також український громадський і політичний діяч, бізнесмен Євгеній Червоненко.


Loading...