Слухати
Слухати

"Наслідки" з Орловською та Головановим: Чи підтримуєте ви вступ України в НАТО? (08.06)

09.06.2017

Однією з головних тем програми стало рішення парламенту законодавчо закріпити курс на членство України в НАТО.

Народні депутати в четвер, 8 червня, підтримали законопроект, що визначає курс на членство в НАТО як основу зовнішньої політики держави. Цей законопроект під авторством Андрія Парубія та номером 6470 передбачає подальше поглиблення співпраці України з Північноатлантичним альянсом з метою отримання членства в організації. При цьому курс на вступ в НАТО відтепер є основою зовнішньої політики.

"Це декларативного характеру закон, який говорить про намір України вступити в НАТО. Ті, хто голосував за нього також говорять, що це питання десятиліття. Коли Україна в стані війни з Росією, навіть і мови не може бути про вступ країни в НАТО", - зазначив Петренко.

При цьому в Радикальної партії вважають інакше.

"Це не просто декларація. Це має величезне значення, вступ до НАТО - не швидкий шлях ... Але це важливий елемент дипломатичної складової, яка потрібна", - підкреслив Галасюк.

Також ішлося про реформу охорони здоров'я в Україні.

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, який є частиною медичної реформи.

Гості програми "Наслідки" зі Світланою Орловською - народні депутати Олег Петренко від фракції "БПП" і Віктор Галасюк від фракції "Радикальна партія".

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...