Слухати
Слухати

"Наслідки" з Головановим: Зустріч Трампа і Порошенка (20.06)

21.06.2017

В ході прямого ефіру проаналізували підсумки поїздки Петра Порошенка на зустріч з Дональдом Трампом.

За словами глави української держави, в ході цих переговорів Україна отримала тверду підтримку з боку США. "Відбулася повноцінна, детальна зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Ми отримали тверду підтримку з боку США, підтримку і щодо суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Також президент зазначив, що в ході зустрічі з американським лідером в Вашингтоні було обговорено питання імплементації Мінських угод і запевнив, що не бачить необхідності до переходу на інший формат врегулювання конфлікту. "Було оголошено про те, що США залишаються відданими Мінським угодам. Упевнений в тому, що ми повинні вимагати від Росії повної імплементації Мінських угод, причому пакету з безпеки, який полягає в тому, що повинен бути припинений вогонь, відведена російська артилерія, танки, системи залпового вогню, забезпечений повний доступ СММ до територій, включно з кордоном, і ми детально обговорили кроки, які зараз будуть зроблені", - підсумував український лідер.

У свою чергу Дональд Трамп уточнив, що в ході дискусії вдалося досягти прогресу. "У нас була дуже, дуже гарна дискусія, і ми її продовжимо протягом дня, і я думаю, що вдалося досягти значного прогресу", - заявив Трамп.

Крім цього, обговорили законопроект про реінтеграцію Донбасу і зміну статусу АТО, корупційний скандал навколо нардепів Розенблата і Полякова.

Гості програми "Наслідки" з Василем Головановим - народні депутати Ігор Гузь від фракції "Народний фронт" і від фракції "Радикальна партія Олега Ляшка" Юрій Чижмарь.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...