Слухати
Слухати

"Наслідки" з Головановим: Життя на пенсії (22.06)

23.06.2017

У студії NewsOne обговорили питання зняття депутатської недоторканності з п'ятьох нардепів.

Відзначимо, що раніше глава Генпрокуратури Юрій Луценко направив подання на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятьох нардепів, а саме Андрія Лозового ( "Радикальна партія"), Олеся Довгого (позапартійний), Борислава Розенблата (БПП), Максима Полякова та Євгена Дейдея (обидва - "Народний фронт").

Також торкнулися теми львівського сміття. Представники "Самопомочі" Олег Березюк та Оксана Сироїд оголосили голодування під АП в знак протесту проти "сміттєвої блокади" Львова. У свою чергу мер Львова Андрій Садовий заявив, що на керівників українських міст тиснуть, вимагаючи відмовляти в допомозі Львову в прийомі побутових відходів.

"Я звертався в усі міста, в які тільки можна. В Україні 450 міст, всі вони відмовили, тому що їм заборонили допомагати. В приватній розмові вони мені повідомляють, що їм дали команду і пригрозили кримінальними справами. Люди залякані. Якщо люди зрозуміють, що це безпечно, то будуть допомагати", - зазначив він.

Також він підкреслив, що будівництво сміттєпереробного заводу у Львові розпочнеться вже в цьому році.

За словами міського голови, займатися спорудженням заводу буде відома французька компанія, а гроші на будівництво виділить Європейський інвестиційний банк під 1% на 20 років. "Ця компанія буде робити проектування рекультивації чинного полігону, який був базовим для Львова, а зараз закритий за рішенням суду. Крім цього компанія буде розробляти концепцію спорудження нового заводу", - пояснив Садовий.

"Спорудження перших двох черг триватиме протягом двох років", - підсумував мер Львова.

Крім цього, прокоментували пенсійну реформу в Україні, ситуацію на сході України.

Гість програми "Наслідки" з Василем Головановим - позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...