Прямой эфир

На що звертати увагу при виборі вишиванки

Вишиванка

З кожним роком вишиванки стають все більш і більш популярними. Причому, як традиційні моделі, так і сучасні варіації. Ознайомитися з красивими та якісними моделями можна на сайті https://vzhe-vzhe.com/jinkam/vishivanki/, де вони представлені у широкому асортименті.

За посиланням https://vzhe-vzhe.com/jinkam/vishivanki/ ви знайдете класичні та незвичні вишиванки. Але перед тим, як обрати для себе конкретну модель, ознайомтесь з інформацією, яка зможе допомогти спростити вибір та обрати таку сорочку, яка прослужить вам ще багато років та зможе перейти у спадок дітям. Отже, давайте подивимось на що звертати увагу в першу чергу.

Які фактори впливають на вибір

Звертайте увагу на:

  • Тканину. Краще за все відавати перевагу натуральним варіантам, таким як бавовна, шовк, льон тощо. А от від синтетичних тканей краще відмовитися, оскільки вони не тільки виглядають менш естетично привабливо, але й не дозволяють відбуватися нормальному процесу теплообміну. Але при цьому, такий варіант має суттєву перевагу – синтетичні ткані гарно прасуються.
  • Орнамент. І орнамент, і колір ниток, які використовується для його створення мають сакральний зміст. Тому перед тим, як зупинятися на якомусь з варіантів слід дізнатися, що саме він означає. Частіше за все використовуються такі кольори, як червоний, чорний, блакитний, жовтий, білий. Найпоширенішими орнаментами є рослинні та геометричні. Але сьогодні є доволі багато сучасних варіантів, які відходять від традиційної символіки.
  • Колір. Сучасні моделі виконуються не тільки в класичній гамі кольорів. Тому вибір варіантів дійсно великий. Це дозволяє використовувати такий одяг у повсякденному житті. Тому в першу чергу дивіться на ті кольори, яким відаєте перевагу. Але якщо мова йде про вишиванку для якогось свята, то більш доречно вибрати щось світле.
  • Якість вишивки. Треба ретельно стежити, щоб вишивка була виконано якісно. Причому не тільки з лицьової сторони, але й з тильної. Якщо тильна сторона виконана не дуже акуратно, це скоріше за все свідчить про невисоку якість виробу в цілому. Тому від такої покупки краще відмовитися.
  • Крій.

Ще один критерій, який для багатьох важливий – ексклюзивність. Доволі багато брендів випускають вишиванки в обмежений кількості. Також є авторські варіанті, де всі роботи виконуються виключно вручну. Але такий виріб буде коштувати значно дорожче. Також на ціну буде впливати вишивка: чи вона зроблена вручну чи машинним методом. Слід враховувати, що на сьогодні навіть у масовому виробництві представлено багато якісних та гарних виробів.

Головне не забувайте при виборі про наведені поради. Вони обов’язково допоможуть знайти стильний, український одяг, який стане перлиною вашого гардеробу.