Слухати
Слухати

Москаль: Причина підтоплення на Закарпатті у людській халатності і недбалості

27.06.2016

Аномальна злива на Закарпатті призвела до підтоплення домогосподарств через бетонний міст, який побудував один із місцевих жителів.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Є річка Біла Тиса. Її притоки йдуть з верхів'я. Одна людина трошки зробила дурницю. Хотіла зробити для себе добре. Завжди через такі річки кладуть з смерек, з ялини, чи з іншої деревини містки. Він поклав бетонний міст з дуже маленьким проходом води", - сказав Москаль.

За його словами, сміття, яке йшло з верхів'я гори, перекрило цей прохід і вода почала підійматися - затопила городи, декому зайшла до хати.

"Причина у людській халатності і недбалості. Зараз ми приймемо рішення на обласній комісії демонтувати цей міст повністю. Це абсолютно дурниця, ніхто не робить такого. Завжди роблять з дерева. Ну він вирішив зробити собі міст міцний, з цементу. Хай власним коштом сам все це відновлює", - додав Москаль.

Він зазначив, що серйозних пошкоджень в результаті цього підтоплення немає - будинки цілі, місцеві жителі не постраждали. Єдине, на деяких подвір'ях знищений врожай.

Нагадаємо, 26 червня близько 19 години у високогір’ї Рахівського району пройшла аномальна злива – протягом двох годин випала місячна норма дощу. Величезна маса води, що ринула з гір, спровокувала селевий потік, який перекрив дорогу між селами Луги та Богдан, що неподалік Говерли. Річка Біла Тиса вийшла з берегів і підтопила прибережні селянські дворогосподарства.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...