Слухати
Слухати

Михайло Саакашвілі у "Великому інтерв'ю" з Тиграном Мартиросяном (13.10)

14.10.2017

В ході програми обговорили акцію протесту "Самовизначення для Закарпаття" під українським посольством в Будапешті, український закон "Про освіту", домашній арешт для фігурантів справи про розтрату в Міноборони, акцію протесту під парламентом 17 жовтня.

Михайло Саакашвілі зізнався, що він давно знайомий з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном.

"Дійсно я дружу з прем'єром Угорщини та іншими керівниками вже багато-багато років. З Орбаном я знайомий ще з початку 90-х років, коли він був лідером Партії молодих демократів, а я був студентом, який їздив в Угорщину вчитися, тоді і була наша перша зустріч. Потім ми багато спілкувалися, в тому числі після того, як я пішов з президентства", - сказав Саакашвілі.

Також Саакашвілі не вважає, що люди, які проводять акцію протесту "Самовизначення для Закарпаття" висловлюють позицію більшості населення Угорщини або Закарпаття.

"Люди, які її проводять абсолютно не виражають більшості ні угорців, ні жителів Закарпаття, але проблема існує" - сказав третій Президент Грузії.

Однак Саакашвілі підкреслив, що законом про освіту в Україні створили проблему на порожньому місці.

За словами третього Президента Грузії, під час його президентства були створені мультилінгвальної школи і таким чином проблему з мовою освіти вдалося вирішити.

Гість програми "Великий вечір" з Тиграном Мартиросяном - Саакашвілі Михайло, третій Президент Грузії.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...