Слухати
Слухати

Мер Ізмаїла: Воду з крану після кип'ятіння вже можна вживати

21.06.2016

Ситуація з масовим отруєнням в Ізмаїлі Одеської області пішла на спад. За минулу ніч були госпіталізовані 28 людей.

Про це в коментарі NewsOne повідомив мер міста Андрій Абрамченко.

"Якщо взяти кількість надходячих у лікарні 17, 18, 19 червня, то зараз незрівнянно менше. Як кажуть лікарі, це епідемічний хвіст, який буде ще кілька днів", - сказав Абрамченко.

Він зазначив, що зараз міську воду дезинфікують, додаючи в неї максимальну дозу хлору, безпечну для людини. При цьому в місті готуються до процедури гіперхлорування.

"Це складна процедура. Ми ніколи її в місті не робили. Фахівці готуються до неї", - додав мер міста.

Абрамченко зазначив, що зараз трубопровідна вода після кип'ятіння придатна для вживання. Під час гіперхлорування її пити не можна буде.

"Коли будемо проводити (гіперхлорування, - ред.), ми проінформуємо жителів міста Ізмаїла і будемо поставляти чисту питну воду. Зараз ця вода, яка з крану йде, після кип'ятіння може вживатися", - додав мер міста.

Як повідомляв NewsOne, до лікарень протягом 16-20 червня з діагнозом "гострий гастроентероколіт" звернулися 432 жителя Ізмаїла і села Броска Ізмаїльського району Одеської області.

У Державній санітарно-епідеміологічній службі повідомили, що причиною масового захворювання людей в Ізмаїлі Одеської області став ротавірус у водопровідній воді. Причина такої ситуації - потрапляння інфекції в воду в результаті фекального забруднення води під час сильної зливи і підтоплення міста.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...