Слухати
Слухати

Максим Гольдарб у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (02.06)

03.06.2017

Головною темою розмови стала тарифна політика в державі.

Зокрема, Гольдарб нагадав слова голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва, який рік тому заявив, що собівартість українського газу разом з прибутковістю становить близько 80 доларів за 1000 кубометрів. "Цих грошей вистачить на розвиток газової промисловості. Якщо це все підрахувати, то ми вийдемо на те, що ціна українського газу за 1000 кубометрів з усіма податками сьогодні буде становити не більше 3500 гривень, але не 7 тисяч", - зазначив Гольдарб.

На додаток до цього він додав, що з 1 січня 2017 року Укргазвидобування з тарифів в 7 тисяч гривень за 1000 кубометрів забирає собі близько 4300 гривень. "Це великі гроші, їх вистачає на його розвиток. І саме це є предтечею тими тарифами, які утворилися", - підсумував Гольдарб.

Абонентську плату за газ відстрочили, але її обов'язково впровадять, оскільки це є однією з умов Міжнародного валютного фонду, вважає Гольдарб.

"Гройсман і Порошенко підписали зобов'язання перед МВФ, що у нас буде абонплата і за газ, і за опалення. Тобто, тепер за кожну батарею ми теж будемо платити. Вони зроблять це, поки ми мовчимо і дозволяємо забирати свої гроші", - пояснив Гольдарб.

Крім цього, йшлося про підготовку Порошенка до другого президентського терміну, очікування федералізації України.

Гість "Великого інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - голова громадської організації "Громадський аудит" Максим Гольдарб.


Loading...