Слухати
Слухати

Лещенко вважає, що Україна не скоро отримає безвізовий режим

14.09.2016

Україна не отримає безвізового режиму з Європейським Союзом, поки не буде вироблена схема його припинення. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат Сергій Лещенко.

Нардеп підкреслив, що отримання безвізового режиму не залежить від бажання України, українського народу, і президента Петра Порошенка. Надання Україні безвізу безпосередньо залежить від готовності Євросоюзу. При цьому готовність ЄС залежить від того, чи буде розроблена система виходу з Союзу.

"Криза мігрантів викликала ситуацію в Європі, коли почали набирати сили популістські антиєвропейські течії. Антиєвропейський напрямок стає все більш популярним. По Європі почалася реакція на кризу мігрантів. Європейські лідери відчувають, що їхні політичні рейтинги починають падати і шукають спосіб зупиняти безвізовий режим після введення. Поки цей механізм не знайдуть - безвізового режиму для України не буде ", - пояснив він.

Другою вимогою, яку ставить ЄС, перед Україною, Лещенко назвав так зване українське домашнє завдання. Тобто, запуск системи е-декларування, глобальна боротьба з корупцією.

"У канцлера Німеччини Ангели Меркель є завжди дуже просте питання до своїх міністрів внутрішніх справ або юстиції, які були в Києві - яка ситуація зі злочинністю в Україні, з боротьбою з корупцією. Від цього залежить безпека самих німців, а відповідно підтримка Меркель в Німеччині. Якщо дається безвізовий режим країні, в якій є корупція, то німці будуть сприймати це таким чином, що ці люди приїдуть до Німеччини і будуть грабувати ", - сказав нардеп.

Як повідомляв NewsOne раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що підтримувати Київ і вести боротьбу за надання громадянам України безвізового режиму з ЄС мають намір Польща, Чехія Словаччина і Угорщина.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.
Loading...