NewsONE

Леонід Кравчук у "Бацман live" (10.08)

В ході ефіру поговорили про державну зраду Януковича, полювання з Януковичем, економічну ситуацію в Україні, іноземців на високих постах в Україні, взаємини України та РФ.

Гість програми Леонід Макарович Кравчук упевнений, що в Україні мало людей підтримали б Януковича, якби він сюди повернувся.

"Я думаю, що дуже мало знайшлося б людей, які його б підтримали. Те, що він втік - це не найстрашніше в його вчинках. Найстрашніше - це те, що він закликав Путіна і Росію ввести в Україну війська. Я думаю, що саме за це, а це доведений факт, він проголошений на ООН на Раді з безпеки і є відповідний документ", - сказав Леонід Кравчук.

Також колишній президент заявив, що він не розуміє, чим би Янукович міг би зайнятися в Україні в разі повернення.

За словами Кравчука, підлеглі Януковича знали, що жартувати з ним не варто.

Крім цього, Кравчук вважає, що немає причин, які змусили б президента-втікача заговорити.

Леонід Кравчук також зізнався, що часто ходив на полювання з Януковичем, який був умілим мисливцем.

"Він мисливець. Перевершити Януковича ніхто не міг", - сказав Леонід Кравчук.

Леонід Макарович також розповів, що його останнє полювання з Януковичем було відразу після того, як він відмовився від Асоціації.

"Всі хвалили його дуже-дуже сильно, що він вчинив правильно, що по-іншому не можна було, а коли я сказав, одну фразу, мовляв ну як так, сьогодні можна, а завтра не можна, на мене почався тиск не Віктора Федоровича, а близьких до нього людей. На це Віктор Федорович став, подивився на них і сказав: "Замовкніть, перший президент України може говорити все, що він думає і що він хоче. І не забудьте, ким би ви були, якщо не було б першого президента і не підписані були б Біловезькі угоди", - сказав Леонід Макарович.

Крім цього, перший президент незалежної України розповів, що, коли на Майдані почали збиратися  студенти, Янукович співав у караоке. Однак через деякий час його покликали, він вийшов, а по поверненню сказав, що на Майдані серйозні справи і він повинен туди їхати.

Гість спільного проекту NewsOne і видання "Гордон" з Олесею Бацман - перший Президент України Леонід Макарович Кравчук.