Слухати
Слухати

Кива: Краще я потраплю до Ради, ніж злодії і корупціонери

25.05.2016

Звільнений з Нацполіції борець з наркозлочинністю Ілля Кива заявив, що балотуватися в депутати Верховної Ради України було не його рішенням. Воно належало членам "Союзу ветеранів АТО", які хотіли, щоб він представляв їхні інтереси в парламенті. Про це він заявив в ефірі програми "Дізнайся першим з Оленою Кирик".

"Вони (Національна гвардія, - ред.) близькі мені по духу. Це система МВС, в якій ти вже щось зробив і чогось досяг. Ця структура найближче знаходиться до фронту, на ній лежить більше відповідальності за захист нашої держави", - зазначив він.

При цьому Кива не може точно сказати, чим же буде займатися в Нацгвардії, так як подібні рішення залежать безпосередньо від командирів. Проте, він упевнений, що штабною роботою займатися, точно, не буде.

"Я йду (в Нацгвардію, - ред.) знищувати і знищувати ворога", - підкреслив Кива.

Крім цього він прокоментував і свій намір балотуватися на проміжних виборах до Верховної Ради України по округу №183 - Херсонська область.

"У першу чергу я знаю проблематику регіону. Вважаю, що Херсон це прикордонна зона до протистояння з противником. Російські угруповання, які дихають нам в спину на півдні, значно більші, ніж на сході, єдине - там не летять міни і не чути пострілів. Я вважаю, що в Херсонській області ми приділяємо мало уваги обороні. Крім цього, була переглянута сітка тих людей, які балотуються в народні депутати, і коли я побачив прізвище Путілов (Андрій Станіславович Путілов, екс-губернатор Херсонської області, - ред.), який під себе нарізав цей округ і намагається сховатися за депутатською недоторканністю, то рішення було прийнято остаточно", - пояснив він.

За словами рядового Нацгвардії, корупція і розвал галузі дають йому підстави йти і боротися по цьому округу безпосередньо з Путіловим, щоб не дати йому можливості "дорватися до кормушки" і уникнути кримінальної відповідальності.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...