Слухати
Слухати

Герман: Децентралізація на сьогодні є порятунком для України

24.06.2016

Громадський і політичний діяч Ганна Герман заявила, що декілька років тому впливовий російський депутат сказав їй, що Україна буде федеративною державою.

Про це вона заявила у ефірі програми "Велике інтерв'ю на телеканалі NewsOne.

"Я сказала: "та що ви говорите - децентралізація, навіть тоді йшлося про федерацію, федералізацію України. Це неможливо, Україна того не прийме, Україна повинна бути унітарна держава". І він тоді мені сказав таку річ: "ну знаєте, стане так важко жити в Україні, так важко, що питання децентралізації буде тією соломинкою, за яку можна буде вчепитися", - сказала Герман.

Вона зазначила, що хотіла би бачити Україну унітарною державою, але реальна політика є така, що децентралазіція сьогодні це справді єдиний порятунок для України.

"Але зовсім чесно, я би все таки хотіла бачити Україну сильною унітарною державою. Федералізація, або як її сьогодні називають децентралізація, це вибрати з двох зол менше", - додала Герман.

Нагадаємо, раніше Ганна Герман заявила, що рішення Великобританії вийти зі складу Європейського союзу буде мати величезні наслідки.