Слухати
Слухати

Фесенко: Партія Каська - Сакварелідзе буде використовувати бренд Саакашвілі

29.06.2016

Нова партія, яку створюють Віталій Касько і Давид Сакварелідзе, буде знаходитися в опозиції до президента, але ступінь цієї опозиційності буде залежати від перспектив губернатора Одеської області Михаїла Саакашвілі. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив політолог Володимир Фесенко.

"Судячи з того, хто там присутній, швидше в опозиції, але ступінь цієї опозиційності буде визначатися конкретною ситуацією, і головне позицією, статусом, намірами і перспективами Михаїла Саакашвілі. Я, жартуючи, назвав цю партію партією Саакашвілі без Саакашвілі. Створюють партію не Сакварелідзе, Касько і Чумак, а Саакашвілі, але він сам не може бути її офіційним керівником, не може балотуватися на парламентські вибори. Прот, Саакашвілі може претендувати на високу державну посаду. Швидше за все, ця нова партія буде використовувати бренд Саакашвілі, його відому особистість, харизму, для просування своїх позицій", - сказав він.

За словами Фесенка, члени нової партії використовуватимуть губернатора Одеської області для своєї користі, і можуть навіть на майбутніх парламентських виборах висунути його на посаду прем'єр-міністра України.

"Саакашвілі не може і не хоче вступати в пряму полеміку з президентом, на відміну від Сакварелідзе, який іноді критикує його, вже після своєї відставки, або ж Чумак, який вийшов з БПП і знаходиться в опозиції до президента. Саакашвілі, в деякій мірі, поки знаходиться на дистанції від цієї партії, але якщо будуть вибори до парламенту, то ця партія неминуче буде використовувати його ім'я та ідеологію, яку використовувала партія Яценюка в 2014 році. Вони будуть говорити: "Ми висуваємо нашого неформального лідера, в даному випадку Саакашвілі, на посаду прем'єр-міністра ". Будуть ідентифікувати себе з Саакашвілі, щоб використовувати його рейтинг собі на користь", - додав політолог.

Як повідомляв NewsOne раніше, колишні заступники генерального прокурора Віталій Касько і Давид Сакварелідзе оголосили, що ініціативна група з 14 чоловік працює над створенням нової партії.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...