Слухати
Слухати

Економіст: Транш МВФ не потрапить до бюджету України

15.09.2016

Транш, який було надано Україні Міжнародним валютним фондом, не потрапить до державного бюджету. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив економіст Тарас Козак.

"Хочу відразу пояснити обсяг цього мільярда в - це 10 тонн купюр в доларовому еквіваленті. Це такий досить великий КамАЗ. Але ці гроші не потраплять в український бюджет. Вони будуть спрямовані в золотовалютні резерви НБУ", - зазначив фахівець в області економіки

Метою такого розподілу грошей МВФ експерт назвав недопущення ослаблення гривні. Сьогодні спостерігається дефіцит платіжного балансу. Тобто, ми імпортуємо більше, ніж експортуємо своїх товарів і послуг, тому гривня знаходиться під тиском. Для збалансування національної валюти використовувалися інвестиції, але сьогодні, у зв'язку з війною, окупацією Криму їх немає. У зв'язку з цим уряду потрібно використовувати транші, зокрема і МВФ.

"Звичайно ж ми могли прожити і без цього траншу. Нічого б не сталося з Україною. Але питання в іншому - яким би була якість цього життя? Незбалансований платіжний баланс призведе до того, що гривня буде вартувати все менше і менше. Нам це не подобається . Якщо в країні йде "дика" інфляція і інвесторам не цікаво приходити в країну ", - пояснив Козак.

Як повідомляв NewsOne раніше, у середу, 15 вересня, Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення Україні третього траншу на суму близько 1 мільярда доларів.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...