Слухати
Слухати

Олександра Кужель vs Сергій Каплін у "Дуелі" з Миколою Вереснем (23.05)

25.05.2017

У студії торкнулися теми прийняття мовних квот на телебаченні.

Народні депутати під час засідання у вівторок, 23 травня, підтримали законопроект про введення україномовних квот на телебаченні.

У документі зазначається, що після його прийняття телеканали повинні будуть виводити в ефір 75% україномовного контенту в часовому проміжку між 7:00 і 18:00 і між 18:00 і 22:00. Водночас для телеканалів на місцях передбачена квота в 50% для передач і фільмів державною мовою в тих же проміжках часу.

Варто підкреслити, що квота не буде поширюватися на радянські фільми, які будуть повинні супроводжуватися українськими субтитрами. При цьому озвучувати українською потрібно буде всі фільми, зняті після 1 серпня 1991 року.

Президент Петро Порошенко заявив, що поставить свій підпис під законом про введення україномовних квот на телебаченні.

Крім цього, прокоментували повернення на доопрацювання в САП подань на зняття недоторканності з депутатів Лозового і Дейдея, перспективу запровадження візового режиму з Росією, питання відкриття ринку землі в Україні.

Гості програми "Дуель" з Миколою Вереснем - народні депутати Олександра Кужель від фракції "Батьківщина" і позафракційний Сергій Каплін.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...