Слухати
Слухати

Дмитро Лубинець vs Андрій Іллєнко в "Дуелі" з Діаною Панченко (07.07)

08.07.2017

Нардепи в студії обговорили питання зняття недоторканності з народних депутатів.

Комітет з питань регламенту Верховної Ради України розглянув п'яте подання генпрокурора України Юрія Луценка на нардепа фракції БПП Борислава Розенблата про позбавлення його депутатської недоторканності і притягнення його до кримінальної відповідальності. Розенблата підозрюють в участі в так званій бурштиновій справі.

В ході засідання було оприлюднене відео, зняте прихованою камерою, на якому Розенблат обговорює з агентом НАБУ корупційну схему, пов'язану з незаконним видобутком і продажем бурштину. Після демонстрації доказів генпрокурор Юрій Луценко звернувся до Розенблата із закликом скласти мандат. "Бориславе Соломоновичу, для мене все закінчилося, коли я побачив, як ви говорите агенту Катерині: "У нас таке життя, бл**ь, з цієї дебільної країною". Бориславе Соломоновичу, складіть мандат! Припиняйте тут кіно, ви все це зробили, перестаньте грати з себе ангела невинного. Ви присягали на вірність Українській державі..." - заявив Луценко.

У свою чергу Розенблат зазначив: "На мене не потрібно тиснути, я дуже зважена людина..." Генпрокурор тут же парирував, натякнувши на махінації депутата з грошима і бурштином. "Я бачу, ви все зважуєте - і бурштин, і гроші..." - відрізав генпрокурор під оплески присутніх.

За словами Розенблата, на відеоматеріалах він жодного разу не попросив передати особисто йому озвучені суми, а продемонстрований ГПУ запис з нібито доказами його провини у "бурштиновій справі" може бути змонтованим.

У результаті Регламентний комітет визнав подання на зняття недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата, його затримання і арешт законними і обгрунтованими. Попередні подання на Лозового, Дейдея, Довгого та Полякова не знайшли такої підтримки в комітеті.

Також прокоментували зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна, закон про реінтеграцію українських земель.

Гості програми "Дуель" з Діаною Панченко народні депутати Дмитро Лубинець від фракції "БПП" і Андрій Іллєнко, позафракційний.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...