Слухати
Слухати

"Дикий і Карасьов": Чи зробить реформа Гройсмана українських пенсіонерів багатшими? (24.06)

24.06.2017

Головною темою програми стала пенсійна реформа в Україні.

Раніше в Кабміні схвалили проект пенсійної реформи. Зокрема, після проведення пенсійної реформи вік виходу на пенсію в Україні залишиться на рівні 60 років, проте для цього потрібно буде мати 25 років страхового стажу. При цьому реформа передбачає можливість "докупити" стаж.

Водночас Гройсман підкреслив, що підвищення пенсій для 9 млн українців пройде в жовтні, а з 1 січня 2018 року відбудеться осучаснення пенсій для військових пенсіонерів.

Також прем'єр-міністр зазначив, що в результаті засідання і кропіткої роботи над реформою, знайдена можливість закриття дефіциту Пенсійного фонду без підняття пенсійного віку. Крім того, Гройсман підкреслив, що в разі прийняття урядових пропозицій, звести дефіцит Пенсійного фонду до нуля можливо буде вже через 10 років. "Пенсія - це те, що людина заробила. І ми не в праві на це претендувати, ми це розуміємо. Коли цей захід вводився, це був вимушений крок, а сьогодні ми можемо сказати про те, що система може і буде змінена", - додав прем'єр-міністр.

Пізніше пенсійна реформа була схвалена на Нацраді реформ, узгоджена в Кабміні і передана на голосування до Верховної Ради.

"Питання не в тому, чи стануть українці біднішими або багатшими після пенсійної реформи, а в тому, чи доживуть вони до неї. У реформі є приховане підняття пенсійного віку через підняття мінімального стажу. Може, хтось і стане багатшим, просто цих людей стане менше. А ті люди, які вже мали б були бути на пенсії, будуть працювати ще 3-4 роки", - зазначив Левченко.

Гість програми Вадима Карасьова та Віталія Дикого - позафракційний народний депутат Юрій Левченко.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...