Слухати
Слухати

Андрій Єрмолаєв у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (20.06)

20.06.2017

У розмові торкнулися безлічі актуальних тем, серед яких і зустріч у Вашингтоні Петра Порошенка з Дональдом Трампом.

За словами глави української держави, в ході цих переговорів Україна отримала тверду підтримку з боку США. "Відбулася повноцінна, детальна зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Ми отримали тверду підтримку з боку США, підтримку і щодо суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Також президент зазначив, що в ході зустрічі з американським лідером в Вашингтоні було обговорено питання імплементації Мінських угод і запевнив, що не бачить необхідності до переходу на інший формат врегулювання конфлікту. "Було оголошено про те, що США залишаються відданими Мінським угодам. Упевнений в тому, що ми повинні вимагати від Росії повної імплементації Мінських угод, причому пакету з безпеки, який полягає в тому, що повинен бути припинений вогонь, відведена російська артилерія, танки, системи залпового вогню, забезпечений повний доступ СММ до територій, включно з кордоном, і ми детально обговорили кроки, які зараз будуть зроблені", - підсумував український лідер.

У свою чергу Дональд Трамп уточнив, що в ході дискусії вдалося досягти прогресу. "У нас була дуже, дуже гарна дискусія, і ми її продовжимо протягом дня, і я думаю, що вдалося досягти значного прогресу", - заявив Трамп.

На думку Єрмолаєва, Сполучені Штати платять велику ціну за санкції проти Росії. Водночас, за словами політолога, США платять її специфічно. "У сферах, які важливі, вони продовжують співпрацювати (з РФ - ред.), зокрема в аерокосмічній, ядерній", - сказав Єрмолаєв.

Він припустив, ці півроку стануть останніми, коли США готові цю ціну платити. "Тому переговори (Порошенка з Трампом в Вашингтоні - ред.) Я розглядаю це, як ультиматум з посмішкою на обличчі", - підсумував політолог.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - політтехнолог Андрій Єрмолаєв.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...