Слухати
Слухати

Андрій Рева у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (22.05)

22.05.2017

В ході відвертої бесіди обговорили важливі для українців соціальні питання, проблеми та ініціативи.

Зокрема, головною темою програми став проект нової пенсійної реформи. За словами Андрія Реви, пенсійна реформа вступить в силу з 1 жовтня поточного року. "За умови, що пенсійну реформу ухвалять до 15 червня, то з 1 жовтня почнеться процес осучаснення пенсій", - розповів міністр.

Крім того, міністр підкреслив, що пенсійна реформа поверне справедливість у нарахуванні пенсій людям, які вже досягли пенсійного віку, і від впровадження цієї реформи виграють ті, хто має найбільший стаж.

"Пенсійна реформа поверне справедливість для людей, які вже на пенсії. У результаті того, що тривалий час у нас діяла "зрівнялівка", у нас з 12 млн пенсіонерів 8,5 млн мають однакову пенсію на рівні мінімальної. Це означає, що скільки б людина не працювала, вона отримуює низьку пенсію", - підкреслив Рева.

Рева відзначив, що в результаті дій уряду за чотири місяці заробітна плата зросла на 37%, на 45% зросли доходи місцевих бюджетів від податку на доходи фізичних осіб, і станом на 1 травня понад плану в пенсійний фонд надійшло 7 млрд 900 млн гривень.

"Ми очікуємо, що до кінця року ми отримаємо необхідну суму для підвищення пенсій. А на наступний рік необхідна сума грошей у нас буде за рахунок підвищення заробітної плати, тобто не треба буде додаткових дотацій з бюджету", - підкреслив міністр.

Гість "Великого інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - міністр соціальної політики Андрій Рева.


Loading...