Слухати
Слухати

Айвазовська: До канікул Ради нового складу ЦВК не буде

23.06.2016

Спікер Андрій Парубій заявив, що він не ставитиме на голосування жодні постанови про звільнення та про призначення членів ЦВК, поки не буде узгоджено прізвища всіх кандидатів.

Оскільки наступне пленарне засідання Верховної Ради розпочнеться 5 липня, немає можливості оновити ЦВК до закінчення виборчого процесу.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила координатор громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська.

“Йдеться не про зрив виборів через призначення ЦВК, а про використання підстави виборів у одномандатних мажоритарних округах для того, щоб не приймати жодного рішення. Відповідно профільні комітети Верховної Ради, які повинні розглянути кандидатури, поки що не здійснили цей крок. До внесення у пленарну залу вони повинні пройти узгодження на рівні двох комітетів: профільного комітету з питань правосуддя і судочинства, також комітету з питань запобігання корупції. Тому у нас немає жодної можливості по завершенню цієї сесії ВРУ до канікул побачити новий склад ЦВК”, - сказала вона.

Айвазовська наголосила, що питання полягає і в тому, що будь-які проблеми, які виникатимуть на виборах, використовуватимуться як ще один засіб дискредитації членів ЦВК та колегіального органу.

За словами заступника Голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери, вибори профінансовано лише на чотирьох одномандатних округах, а не на семи.

“Основні витрати здійснюватимуться у липні. Фінансування роботи членів дільничних виборчих комісій - це величезна складова частина бюджету. Коли профінасовано лише чотири округи, а йдеться про обрання народних депутатів  у семи, нестача фінансів може відіграти свою роль. У Кабміні потрібно невідкладно приймати рішення щодо виділення ресурсів на проведення виборів у всіх семи округах, щоб не виникало проблем організаційно-фінансового характеру”, - підкреслила Ольга Айвазовська.

Як повідомляв NewsOne раніше, Центральна виборча комісія не має достатньо коштів для проведення проміжних виборів народних депутатів, які заплановані на 17 липня.