Прямой эфир

Які ігри «тягне» Айфон 15 Про: чи замінять смартфони Apple ПК в плані геймингу?

З плином часу мобільний гейминг змінився до невпізнання. Звичні для смартфонів «три-в-ряд» та містобудівні симулятори доживають віку, і на їхню заміну приходять багатомільйонні проекти на кшталт League Of Legends: Wild Rift, Genshin Impact, Call Of Duty Mobile та інші. Більше того, на смартфонах стали з’являтися не тільки проєкти, створені під мобільне залізо, а й ігри великих платформ – ПК, PS5, Xbox Series. Чи зможе мобільний гейминг стати конкурентом «великої трійки»?

Дуже навіть! Доказ цьому – поява восени 2023 року преміум-смартфонів https://avic.com.ua/iphone/seriya--iphone-15-pro та 15 Pro Max, на борту яких опинилися покращені графічні процесори, що не лише запускають великі ігри на телефоні, а й відтворюють апаратне прискорене трасування променів. Придбати телефони Apple 15 серії можна в інтернет-магазині Авік з доставкою по Україні. 

Айфон 15 Про

iPhone 15 Pro: підтримка «великих» ігор з рейтрейсингом 

На iPhone 15 Pro та його більшій версії стало можливим комфортно пограти у Resident Evil 8, Resident Evil 4 Remake та Death Stranding. В доповнення до цих ігор, Ubisoft вже пообіцяли вихід свіжої Assassin's Creed: Mirage. Про що можна стверджувати на основі цих фактів? У перспективі айфони можуть стати повноцінними конкурентами ігровим платформам. Особливо якщо враховувати, що ігри стабільно працюють у 30 кадрах на секунду та підтримують не лише сенсорне керування, а й Bluetooth-геймпади.

Фундаментує ідею мобільного геймингу і крос-платформність проектів – щоб отримати доступ до гри на всіх трьох пристроях Apple MacBook, iPad та iPhone, достатньо придбати одну копію гри.

Така модель поширення вже дозволяє скласти конкуренцію консолям та ПК, адже зараз крос-платформні проекти можна порахувати на пальцях. Більшість із них ще й безкоштовні, тому порівняння з релізом Resident Evil 4 Remake для всієї родини від Apple не дуже доречне.

Але, незважаючи на перспективність мобільного геймингу, реальність дещо не така яскрава. Найбільша проблема полягає в доступності аксесуарів, що підтримують великі проєкти. Точніше, її відсутності. 

Чи витримає iPhone 15 Pro конкуренцію з ігровими платформами? 

Відповідь очевидна. На даний момент ціна iPhone 15, в якому немає ніякого трасування променів, абсолютно неконкурентоспроможна з іншими смартфонами і, тим більше, ігровими платформами. Що й говорити про ціну на iPhone 15 Pro, які ще дорожчі. Тут смартфони від Apple не зможуть поборотися за увагу ні з PlayStation, ні з Xbox, ні з навіть бюджетною версією ПК або ноутбука. Плюс iPhone все ще залишається смартфоном, з набагато меншою бібліотекою ігор, ніж пропонує будь-яка платформа, заточена під гейминг.

Втім це лише питання часу. З роками преміум-статус девайсів, подібних до iPhone 15 Pro, зійде нанівець, адже з'являться більш доступні версії смартфонів. Схожа ситуація була, наприклад, із ринком VR-шоломів – те, що на початку здавалося лише черговою «розвагою для багатіїв», стало набагато доступнішим та різноманітним.

Схожий результат, швидше за все, чекає і мобільний гейминг. Індустрія розвивається семимильними темпами, і дедалі більше зусиль докладається для того, щоб зробити ігровий досвід на iPhone не лише кращим, а й доступним.

Це ж стосується і крос-платформенності. Можливо, вже найближчим часом усі ААА-проекти виходитимуть не тільки для ПК та консолей, а й для iOS та Android, а різниця в датах релізу буде не просто мінімальною, а взагалі відсутньою.

Наразі нам, простим користувачам, лишається затамувати подих та спостерігати за тим, як відроджується портативний гейминг у своїй новій, вдосконаленій іпостасі. 

Висновок

Отже, які ігри потягне iPhone 15 Pro? Вперше в смартфонах Apple – це не лише мобільні додатки, а ігри геймерських платформ. Якщо ви хочете пограти в Resident Evil, Death Stranding чи  на Assassin's Creed новенькому айфоні, варто завітати до магазину Avic, де можна купити Айфон 15 Про або Про Макс за вигідною ціною.