Слухати

Якимов: Нікого з "торнадівців" не звинувачують у згвалтуванні

19.08.2016

Адвокат "торнадівців" Володимир Якимов заявив, що жодному з підозрюваних не інкримінуються санкції статті 152 КПК України, в якій йдеться про зґвалтування. Про це правозахисник заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Незаконне позбавлення волі, тортури, організація ОЗУ, опір при затриманні - за цими статтями їх звинувачують, а ось коли кажуть про грабежі, вбивства і згвалтування - такого просто немає. Ми кілька разів показували обвинувальні акти, в яких є весь перелік статей", - сказав захисник.

На уточнююче запитання ведучого про те, що як мінімум двох "торнадівців" звинувачують в згвалтуванні, Якимів заявив: "Ні, статті 152 (згвалтування - ред.) там немає".

"Є стаття 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом - ред.). Одна з дівчат говорить про те, що її, нібито, домагалися. Це так, це було, але згвалтування, такого факту не було!", - розповів він.

Варто зазначити, що 152 і 153 статті Кримінально-процесуального кодексу України знаходяться поруч. При повторному скоєнні домагання (ст. 152), до порушника вже будуть застосовані санкції 153 статті, в яких термін тюремного покарання збільшується.

Крім цього Якимов прокоментував заяви про те, що лікарі обстежили "торнадівців" і не виявили у них побоїв. За словами адвоката, побої вже були зняті, всі необхідні документи є, і кримінальну справу з цього питання вже відкрито.

Як повідомляв NewsOne раніше, політолог Микола Спиридонов заявив, що судові засідання у справі бійців "Торнадо" переносять через великий суспільний резонанс. Очікують зменшення резонансу.