Прямой эфир

Як підібрати оптимальну стратегію бінарних опціонів

Для трейдера важливо правильно проаналізувати ринок та зробити точний прогноз, щоб не втратити всі вкладені в конкретний актив гроші. Тож не дивно, що і новачки, і досвідчені гравці ринку не бажають зайвий раз ризикувати. А тому вони використовують готові стратегії бінарних опціонів, які продумали експерти та досвідчені інвестори. Давайте детальніше розглянемо, що таке стратегії у фінансовому ринку, які з них працюють на бінарних опціонах та як підібрати потрібний вам підхід?

стратегії бінарних опціонів

Що таке стратегія бінарних опціонів

Перш за все варто розібратись із термінологією. Що ж приховується під поняттям стратегія бінарних опціонів? Це зазвичай продумана та завчасно розписана система, послідовність дій, які має виконати трейдер під час здійснення прогнозування цін та відкриття угоди.

В стратегії включено багато правил, вони прописуються покроково та вказують:

  1. Коли трейдеру краще увійти в ринок?
  2. Як робити ставку на коливання ціни сировини, валюти, металів тощо?

Чи можна довіряти таким шаблонам дій? Так, перевірені надійні стратегії часто складають досвідчені фінансові аналітики, які ретельно вивчають ринок та використовують максимально точні математичні розрахунки. Серед інструментів їхнього аналізу:

  • графіки та фінансові календарі;
  • історія конкретного торгового активу;
  • новини на ринку та у світі.

Які стратегії використовують для торгівлі бінарними опціонами

Насправді сьогодні трейдерам доступні кілька десятків стратегій бінарних опціонів. Втім, далеко не всі вони є надійними та дозволяють істотно зменшити ризики під час торгівлі. Ми зібрали найкращі 3 підходи, які використовують як новачки, так і досвідчені трейдери вже протягом багатьох років:

  1. Помилковий прорив. Без сумнівів такий підхід вважається чи не найбільш ефективним та перевіреним. Усе, що вам потрібно зробити – визначатись з активом, знайти рівень та чекати, поки інструмент подолає рівень. Після цього можна укладати угоду, пам’ятаючи про те, що ринок повертається у свою основну позицію після прориву. Така стратегія підходить як для малих, так і для великих позицій. З нею також ефективно спрацьовують стоп-лосси (stop-loss orders). Головне – відстежувати графік активу.
  2.  Знання тенденції. Головний принцип роботи цієї стратегії полягає у тому, що трейдеру потрібно навчитись аналізувати актив, читати графік та модель ліній (якщо лінія рухається вниз, ціна буде зростати, і навпаки). Перед тим, як робити прогноз, важливо подивитись і на загальну тенденцію. Втім, щоб торгувати по шаблонах, графікам та лініям, потрібно вести довгі, а не короткі торги. Також можна використовувати програми, що подають сигнали трейдерам щодо будь-яких змін.
  3. Веселкова стратегія бінарних опціонів. Тут також потрібно ретельно вивчати новини на ринку. Адже принцип роботи стратегії полягає у тому, що трейдер використовує середні показники значень на різних періодах. Всі вони для більшої зручності позначаються різними кольорами (звідки та походить назва). Ви самі обиратимете кількість середніх значень. Далі потрібно спостерігати, як ці лінії рухаються на графіку, та робити висновки.

Поради щодо вибору оптимальної стратегії бінарних опціонів

Ретельніше ознайомитись із кожної стратегією та подивитись, як вона працює на графіках та реальних прикладах, краще на сайтах біржі під час вивчення конкретного торгового активу. На початку може бути важко – попри те, що перед вами готові шаблони дій, вони мають різні сценарії на випадок несподіваних змін. Тому під час вибору стратегії керуйтесь такими правилами:

  1. Перевірте точність методу. Найбільш надійні видають показник 8 з 10 випадків.
  2. Метод ведення торгівлі бінарними опціонами має бути стабільним. Тобто трейдер повинен розраховувати на перманентний прибуток. Стратегії, що працюють час від часу, не є ефективними.
  3. Визначіть складність підходу. На початку роботи з бінарними опціонами краще обирати прості та зрозумілі на 100% шаблони.
  4. Універсальність. Краще, щоб стратегія спрацювала для всіх або більшості активів.

бінарних опціонів

А може створити власну стратегію, а не використовувати наявні?

Тут усе буде залежати від того – як довго ви знаходитесь на фінансовому ринку та як докладно ви вивчили всі принципи його роботи. Так, часто можна побачити, як досвідчені трейдери створюють авторські унікальні стратегії та успішно їх використовують. Втім, за цим стоїть така велика кількість роботи – і перш за все щодо аналізу ринку. Прогнозування вартості активу – справа доволі ризикована. І для того, щоб стратегія таки спрацювала, потрібно приділити немало часу на:

  • перевірку історії цін торгового інструменту;
  • вивчення прогнозів від фінансових аналітиків.

Додатково трейдери можуть радитись із брокерами або ж своїми наставниками.

Втім, якщо ви лише починаєте свій шлях у трейдингу, краще обирати одну з уже перевірених стратегій. Тим паче ви можете протестувати їх, відкриваючи демо-рахунок. Він надає вам увесь функціонал базової платформи, втім не вимагає поповнення рахунку. Тож ви можете скільки завгодно перевіряти ту чи іншу стратегію. І, коли оберете оптимальну саме для вас – починайте вкладати гроші.

З часом ви набуватимете досвіду, вивчатимете все більше цікавого та корисного про бінарні опціони. Тож не виключено, що вже за пару років активного трейдингу ви зможете окреслити власну стратегію. Головне – витратити ще трохи часу на те, щоб перевірити її ефективність та пропрацювати слабкі місця.

Вибір торгівельної стратегії під час роботи з бінарними опціонами – важливий етап, який дозволяє помітно зменшити ризики та визначити вашу послідовність дій. Не маючи стратегії, новачки у світі трейдингу часто послуговуються інтуїцією або ж неправильно вивчають ринок і, як наслідок, втрачають гроші. Усі з перерахованих вище шаблонів є перевіреними та ефективними. Головне знайти той, що підходить саме вам.