Слухати
Слухати

Холодницький про справу Онищенка: Зараз проводимо понад 20 обшуків в різних структурах

05.07.2016

Зараз у "справі Онищенка" співробітники правоохоронних органів проводять близько 20 обшуків в різних структурах. При цьому багато адвокатів вже почали скаржитися на тиск на них у зв'язку з цією справою. Про це заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в кулуарах Верховної Ради після позитивного голосування народних депутатів за зняття недоторканності з Олександра Онищенка.

"Він говорив, що він з'явиться. Він постійно багато чого говорить. Ми бачимо результати цього. Я вірив його словам, які він неодноразово говорив по телебаченню, що він з'явиться (в залі Верховної Ради, - ред.), і що готовий захищатися і готовий показати нормальний судовий процес. На жаль він не захотів цього зробити. Ми будемо робити все, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності. Буквально зараз у даній справі проходить близько 20 обшуків в інших структурах, які виводили гроші і переводили їх в готівку. Деякі адвокати заявляють про тиск на них. Але вони згадали про тиск на них тоді, коли до них прийшли з обшуком, а коли вони відмивали мільярди, то вони про нього не згадували", - пояснив Холодницький.

На питання журналістів про те, чи знаходиться зараз Олександр Онищенко на території Росії, ні генпрокурор Юрій Луценко, ні Холодницький відповідь не дали.

"Прокуратура не може вам дати на це питання відповідь, ні Генеральна, ні Антикорупційна. Це питання до пошукових служб, які знаходяться в інших відомствах", - сказав глава ГПУ.

При цьому прокурори не бояться, що Онищенко може оскаржити порушення регламенту голосування за зняття депутатської недоторканності в Апеляційному суді.

"А що тут боятися? Ми живемо в нормальній демократичній країні, де оскарження теж можливо", - зазначив Луценко.

Як повідомляв NewsOne раніше, Луценко заявив, що вже найближчим часом згідно з українським законодавством підпише проект про оголошення підозри Олександру Онищенку, після чого вже можна буде почати проти нього заочне судове провадження.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...