Опозиція хоче перенести донецький мітинг «Вставай, Україно!» з Жовтневої площі до пам'ятника Тарасу Шевченку НБУ має намір обмежити загальну суму електронних грошей за операціями протягом місяця до 25 тис грн Українець Роман Мартиненко встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу з паверліфтингу, що відбувся в місті Каунас (Литва) Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти «Беркуту» за розгін санкціонованої акції протесту 18 травня на Софійській площі Україна виплатила понад 88 мільйонів доларів за євробондами-2022  

Малеча написала рекордну книгу

 
24 березня 2012

Максим, читач:

 

«Сюжет маленький, как маленькая сказка. А рисунки - очень интересные и захватывающие. – А какие любишь книжки читать? – Я люблю читать книжки фантастические».

 

Фантастичну казку про чарівну планету бульбашок, в яких літають до школи друзі Женька і Дмитрик, а кіт Булька їм тільки заздрить, придумали маленькі українці. Сторінку за сторінкою заповнювали власноруч.

 

Світлана Власова, художник:

 

«Ми малюємо фінальну сторінку Срібної книги читацької. Тут усі герої в чарівній бульці. Кіт Булька, кішечка, дівчинка і хлопчик. Вже мандрують у пошуках пригод на інших галактиках».

 

Катерина Рябошапка, журналіст:

 

«Отак і творилась Срібна читацька книга протягом сімох місяців! У її написанні взяли участь 460 діток із багатьох міст України».  

 

Богданка, читачка:

 

«Я придумала маленьку дівчинку, яка завжди їм допомагала». 

 

Богданка брала участь в одному з майстер-класів. Їх було десять. За цей час і сама книга, і її герої подружилися із маленьким читачам.

 

Марічка, читачка:

 

«Який твій найулюбленіший герой з книжки? – Кіт Булька. – А чому? – Бо він полетів… Бо він з вітром!» 

 

Діти зайняті написанням, тож слово –дорослим.

 

Оксана Кротюк, письменниця:

 

У дітей є фантазія, у дітей є бажання творити. І це головне. А виховувати цей талант, скеровувати його – це вже наше завдання.

 

Олена Лисечко, дитячий психолог:

 

«Книга розвиває багато почуттів. Комп’ютер – це одне, зорове почуття. А книга – це і тактильне. Можна потрогати, погортати, перевернути…» 

 

Психологи кажуть, що на відміну від електронного, друкований текст сприймається краще і лишається у довгостроковій пам’яті. Найсильніша людина планети цю думку спростувала.

 

Василь Вірастюк, найсильніша людина планети:

 

«Я вже, чесно, я не пам’ятаю. Просто стільки всього було в той день…»

 

Це Вірастюк про зустріч Срібної книги у Львові. Його теж було запрошено на творчу зустріч. Свого внеску до казки не робив. У рекордсмена – інші інтереси.

 

Василь Вірастюк, найсильніша людина планети:

 

«Мені цікаво, яку вагу вона має. На даний момент».  

 

Віталій Зорін, експерт Національного реєстру рекордів:

 

«Скорее, мы бы взвесили Вирастюка, чем книгу, потому что он победит в соревнованиях с книгой. Мы измерим размеры, вес нас мало интересует, потому что опять же – это более творческий рекорд».

 

Ще більше рекорд, бо абсолютно всі дорослі учасники підтримували проект як волонтери. Знадобились хіба що

 

Євгенія Пірог, дитяча письменниця, ініціатор проекту:

 

«Гроші на телефон! Бо дуже багато координувати».

 

Це і є вся вартість проекту «Срібна читацька книга». Дорослі і діти брали в ньому участь власним коштом. Євгенія залучала до створення книги власних знайомих. Незнайомих переконувала

 

Євгенія Пірог, дитяча письменниця, ініціатор проекту:

 

«Хтось звертає увагу на обдарованих дітей, хтось – дітям, які чимось обділені. Але і простим дітям не вистачає - спілкування. Творчого тим більше».

 

Тепер має багато нових, корисних знайомств. Її проект запросили на книжкову виставку до Тернополя, а там буде:

 

Наталя Зиміна, головний бібліотекар національної бібліотеки для дітей:

 

«Теж, велика книжка, яку теж творили діти. Але зовсім інша. Тобто, по Україні пішов розголосок. В інших містах теж починають творчий процес».

 

Незабаром матимемо цілу бібліотеку колективних читацьких книжок. До речі, за час свого творення Срібна читацька книга теж назбирала біля себе бібліотечку.  Ці книжечки оновлять фонд Національної бібліотеки для дітей. Нових видань ці полиці не бачили вже кілька  років.

 

Автори: Катерина Рябошапка, Іван Мацько 

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000