Слухати
Слухати

Вадим Денисенко vs Олександр Опанасенко в "Дуелі" з Миколою Вереснем (16.06)

16.06.2017

Політики в прямому ефірі позмагалися в обговоренні важливих питань, серед яких законопроект про оборонну війну проти російської окупації і суд над Віктором Януковичем.

Україна повинна завершити антитерористичну операцію і перейти на новий формат захисту країни від російської агресії, вважає глава РНБО. За словами Турчинова, настав час перейти на новий формат, який дозволяє ефективно захистити Україну від гібридних методів війни, які Росія застосовує проти нашої країни.

"Прийшов час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, а чітко, на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення. Необхідна ефективна технологія захисту країни, а для цього законодавчо потрібно надати президенту право застосовувати ЗСУ та інші військові формування проти гібридної агресії з боку РФ", - заявив Турчинов.

Крім цього він висловив переконання, що в зоні протистояння необхідно створити постійно діючий оперативний штаб з широкими повноваженнями, для комплексного управління ЗСУ, усіма силовими структурами, а також військово-цивільними адміністраціями.

Також ішлося про суд над Януковичем. Оболонський районний суд міста Києва зібрався на четверте підготовче засідання у кримінальній справі за звинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича. Адвокат Віталій Сердюк заявив про неможливість проведення чесного суду, тому що суддя перебуває під тиском відповідних органів.

У свою чергу суд відмовився звертатися за міжнародною правовою допомогою в РФ. "Колегія суддів вирішила не звертатися за міжнародною правовою допомогою до РФ. Мотиви були раніше викладені, з огляду на суть пред'явленого Януковичу звинувачення. Водночас Віктор Янукович був викликаний на судове засідання належним чином, виклик було спрямовано за всіма відомими адресами, було зроблено повідомлення в "Урядовому кур'єрі", воно було опубліковано, також була здійснена публікація на сайті Оболонського районного суду Києва", - заявив суддя.

В результаті перше засідання для розгляду справи по суті було вирішено провести 26 червня о 10:00.

Гості програми "Дуель" з Миколою Вереснем - народні депутати Вадим Денисенко і Олександр Опанасенко.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...