Трамп заручився підтримкою делегатів і забезпечив собі висунення від республіканців

Американський бізнесмен Дональд Трамп заручився підтримкою достатньої кількості делегатів для офіційного висунення в якості кандидата в президенти США від Республіканської партії на партійному з'їзді, який відбудеться в липні цього року.

Про це інформує Російська служба BBC.

За підрахунками агентства Associated Press, Трампа підтримують 1238 делегатів, тобто на одного більше, ніж потрібно для висунення. І лише невелика кількість "незв'язаних" або "суперделегатів" (тобто тих, хто не зобов'язаний голосувати за конкретного кандидата в першому турі голосування, і має право розпоряджатися своїм голосом на власний розсуд) підтримають мільярдера Трампа на липневому з'їзді партії.

Тим часом президент США Барак Обама заявив, що у світових лідерів є вагомі причини для того, щоб обурюватися окремими висловлюваннями Дональда Трампа.

"Кандидат на висунення в президенти США демонструє зверхнє і безцеремонне ставлення до подій загальносвітової політики", - заявив Обама в кулуарах саміту "сімки", що проходить зараз в Японії.

За його словами, світові лідери здивовані висуненням Трампа.

"Вони не знають, наскільки серйозно сприймати деякі з його висловлювань, але вони обурені і мають на це право, тому що багато його пропозиції демонструють або нерозуміння світових подій, або безцеремонне до них ставлення. Головний його інтерес в тому, щоб роздобути твіти та заголовки новин, замість того щоб по-справжньому замислитися над тим, що потрібно для безпечної і процвітаючої Америки і що потрібно для стабільності у всьому світі ", - підкреслив Обама.

Разом з тим він не надав великого значення загостренню передвиборчої боротьби між висуванцями від Демократичної партії - Хілларі Клінтон і Берні Сандерсом, лише зазначив, що в період праймеріз емоції іноді зашкалюють.

За словами президента, нинішню передвиборчу кампанію відрізняє те, що в ідеологічному плані кандидати-демократи не надто далекі один від одного.

Як повідомляв NewsOne раніше, майже півтисячі письменників США виступили проти кандидата в президенти Дональда Трампа.

Нагадаємо, у вівторок, 26 квітня, в ще деяких штатах США пройшли праймеріз, фаворитами яких, за попередніми даними, стали Дональд Трамп від Республіканської партії і Хілларі Клінтон - від демократів.

 

Трамп заручився підтримкою делегатів і забезпечив собі висунення від республіканців