Прямий ефір

Усім підозрюваним у справі Шеремета змінили підозру: подробиці

  • Telegram
Розміщено: 21.05.2020
Підозрювані у справі Шеремета. Фото: 24tv.ua

Фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Мова йде про Андрія Антоненко, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь.

Про це заявив один з адвокатів Антоненко Леонід Маслов на сторінці в Facebook в четвер, 21 травня.

З його слів, слідство змінило мотиви злочину. Зокрема, зникли заяви про "велич арійської раси" і "ультранаціоналістичних ідеях". У звинуваченні сказано, що "невстановлені особи, діючи з низки особистих мотивів вирішили створити вкрай резонансні події з метою подальшої провокації численних акцій протесту".

"Ці невстановлені особи "залучили" Антоненко, Дугарь і Кузьменко. Не за гроші (у кваліфікації вбивства відсутня згадка про корисливий мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст 115 КК - корисливий або замовний мотив)", - написав він.

Маслов уточнив, що Антоненко тепер значиться не як організатор, а як виконавець за попередньою змовою. Кузьменко тепер - нібито заклала вибухівку разом з Антоненко, але не натискала на спуск.

За словами адвоката, у новому підозрі кажуть, що вони знищили машину Subaru, в якій знаходився Шеремет, і за невідомих обставин зберігали невідому вибухівку.

Маслов зазначив, що це додає ще дві статті звинувачення, але не називав їх.

"Схоже, що завтра відбудеться завершення розслідування і розкриття всіх доказів", - додав захисник.

. Фото: facebook.com/leonid.masl0v

Як повідомляв NEWSONE раніше, глава держави Володимир Зеленський анонсував кадрові перестановки серед правоохоронців, якщо підозрювані у справі про вбивство Павла Шеремета виявляться невинні.

Источник: facebook.com/leonid.masl0v

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...