Прямий ефір

МЗС України відреагував на намір США вийти з договору про відкрите небо

  • Telegram
Розміщено: 23.05.2020
МЗС України. Фото: rbc.ru

Україна зацікавлена в збереженні та подальшої реалізації договору про відкрите небо, але за умови його сумлінного виконання усіма без винятку державами-учасниками. Про це заявили у прес-служба Міністерства закордонних справ.

Наголошується, що відомство так відреагував на намір США вийти з договору про відкрите небо.

"Міністерство закордонних справ України прийняло до уваги офіційне повідомлення Державного департаменту США про наміри США вийти з Договору з відкритого неба (ДОН). Україна більше зацікавлена в збереженні та подальшої імплементації цього Договору, але за умови його сумлінного виконання усіма без винятку державами-учасниками", — йдеться в повідомленні.

За словами дипломатів, починаючи з моменту підписання, Україна завжди була відданою ДОН, який є одним з базових міжнародних договорів у сфері європейської безпеки і контролю над озброєннями і об'єднує 34 держави-учасника, включаючи європейські країни, США і Канаду.

"Проте, починаючи з 2015 року, роль та ефективність ДОН в цілому поступово знижується через неможливість здійснювати міжнародне повітряне моніторинг військовою активністю РФ в найбільш критичних для безпеки районах України — над тимчасово окупованій території АР Крим і р. Севастополь, Донецької та Луганської областей в результаті їх окупації Росією і заборони польотів над ними, як і над ділянками території РФ, які прилягають до державного кордону України", - додали в МЗС.

У той же час, заради збереження верифікаційного режиму "відкритого неба", Україна закликає всіх держав-учасників докласти максимальні зусилля для пошуків виходу із ситуації.

Як повідомляв NEWSONE раніше, президент Дональд Трамп оголосив про вихід Сполучених Штатів з Договору з відкритого неба. 

 

Источник: newsone.ua

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...