Нардеп: Мітингувальники у Львові вимагають прямого діалогу з Садовим

Ситуація у сесійній залі Львівської міської ради сьогодні була дуже напруженою - півсотні активістів увірвалися до будівлі міської ради і вдерлися до зали, де проходила сесія.

Активісти заблокували трибуну, в результаті чого виникла бійка. Секретар міськради оголосив засідання закритим.

Як повідомила в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат Оксана Юринець, до будівлі прийшли громадські активісти та жителі сіл, які знаходяться біля Грибовицького сміттєзвалища.

"Багато громадських активістів і людей з тих населених пунктів, які потерпають від цього небезпечного загоряння на сміттєзвалищі, прийшли під міську раду. Зі свого боку, міська рада з метою забезпечення проведення сесії убезпечила себе за допомогою правоохоронців. Ситуація так склалась, що люди хочуть прямого діалогу з мером міста. І вони ставлять прямі запитання. Я так думаю, що цей прямий діалог має відбутися", - сказала Оксана Юринець.

Депутат зазначила, що сутички викликані ще й тим, що міська рада завжди відкрита для всіх, а сьогодні була заблокована.

Як повідомляв NewsOne, жителі Львова сьогодні зранку, 9 червня, прийшли під будівлю міської ради, вимагаючи від мера міста Андрія Садового піти зі своєї посади. Мітинг та вимогу вони пов'язували з ситуацією на Грибовицькому сміттєзвалищі.

30 травня в Жовківському районі Львівської області на території Грибовицького полігону твердих побутових відходів після гасіння пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання відбувся зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і співробітник комунальних служб. Після трагедії сміттєзвалище вирішили закрити. 6 червня на сміттєзвалищі знову спалахнула пожежа.