Москаль звільнив всю зміну митників через хабар

В четвер, 9 червня, старший інспектор митного поста Солотвино (Закарпатська обл., кордон з Румунією) попався на хабарі.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль доручив начальнику митниці Володимиру Колеснікову відсторонити від посад усю зміну з подальшим звільненням.

На сайті Москаля повідомляється, що співробітники Закарпатського обласного управління СБУ разом із керівництвом Закарпатської митниці затримали на гарячому старшого інспектора митного поста Солотвино. Митник за 300 доларів хабара пропустив без оформлення велику партію біжутерії для продажу на внутрішньому ринку України.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

"9.06 голова ОДА Геннадій Москаль дав доручення начальнику Закарпатської митниці Володимиру Колеснікову відсторонити від посад усю зміну, в якій працював затриманий, з подальшим звільненням з роботи після завершення слідства та винесення судового вироку", - йдеться в повідомленні.

У середині травня подібна ситуація сталася у відділі митного оформлення Малий Березний на українсько-словацькому кордоні, де на хабарі попався начальник зміни.

Москаль звільнив всю зміну митників через хабар