Кива: Саакашвілі не має права безпідставно звинувачувати громадян України в корупції (Випуск від 17.05)

У вівторок, 17 травня, гостями програми "Метод Кругляковський" стали народні депутати Дмитро Лінько та Ігор Побер, адвокат Олексій Шевчук, і начальник Департаменту протидії наркозлочинності національної поліції Ілля Кива.

Головною темою дня є скандали з офшорами, фракції в парламенті так і не домовилися про створення ТСК. Однак почалося обговорення в студії з візиту прем'єра Володимира Гройсмана в Одесу, де він відкривав фармацевтичну фабрику. Михайло Саакашвілі заявив, що сподівається, на звільнення з поліції Киви, який безпосередньо заважає роботі заводу. У відповідь на це Кива заявив, що в поліції будуть розбиратися, на яких підставах глава Одеської ОДА робить настільки гучні публічні висловлювання. Він розповів, що подав позов до суду на Саакашвілі, для того щоб зупинити його безкарні заяви в адресу українців. При цьому депутат Побер виступив на захист поліцейського. У свою чергу Шевчук зазначив, що в Україні зараз правова і соціальна катастрофа, тому що будь-яка людина може образити іншу, і залишитись не покараним. Лінько підкреслив, що жоден інший український губернатор подібних дій, які робить Саакашвілі, собі не дозволяє.

У другій частині програми в студії обговорювали офшори української влади, і політична корупція. У студії були представлені думку з приводу створення ТСК по офшорах глави фракції "БПП" Ігоря Гриньова. Лінько висловив думку, що оприлюднені матеріали по офшорах дуже вплинули на всю банківську систему світу. При цьому Побер розповів, що на засіданні його фракції всі одноголосно проголосували за створення ТСК.

Ведучий поставив телеглядачам питання: "Панамагейт: чому мовчать головні фігуранти "офшорного скандалу"?". Більшість телеглядачів (91%) вважають, що вони вичікують і прораховують можливі варіант, а всього лише 9% аудиторії телеканалу думають, що фігуранти скандалу не причетні до цього, і їм нема чого виправдовуватися.