Фейгін: Експертизи щодо Умерова є стандартними

Експертизи у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова є стандартними в рамках російського слідства.

Про це в ефірі NewsOne повідомив адвокат Умерова Марк Фейгін.

"Ці експертизи, зокрема йому призначили психолого-психіатричну експертизу, вони абсолютно стандартні", - сказав адвокат.

При цьому, за його словами, найважливішою з них є психолого-лінгвістична.

"Ми не бачимо поки, нам не дозволяють умови процесуальні, подивитися які результати психолого-лінгвістичної експертизи. Це найголовніша експертиза, яка повинна визначити чи містилися у висловлюваннях пана Умерова ознаки, за якими можна кваліфікувати їх за статтею", - сказав Фейгін.

Він зазначив, що разом з адвокатом Полозовим і московськими експертами проведуть свої експертизи по ряду питань. Також Фейгін заявив, що має ряд процесуальних заготовок у цій справі. При цьому він додав, що крім процесуальних дій буде прийнятий ряд дій публічного характеру.

"Ми будемо вимагати припинення справи щодо Умерова. Зрозуміло, ми будемо робити це в самий найближчий час", - говорить Марк Фейгін.

Нагадаємо, адвокати Надії Савченко Марк, Фейгін і Микола Полозов взяли під захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Умеров вирішив звернутися до цих адвокатів після призначення йому третьої експертизи.