Бойовики 5 червня 35 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Обстріли російськими бандформуваннями підрозділів Збройних сил України продовжувалися впродовж доби, 5 червня. Всього ворог відкривав вогонь 35 разів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що 19 обстрілів противник здійснив на Маріупольському напрямку, 13 на Донецькому та три на Луганському.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем опинились захисники Станиці Луганської, де вівся обстріл з БМП, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а поруч Новозванівки бойовики також використовували зенітну установку ЗУ-23-2.

Непроста ситуація на Донецькому напрямку склалась поблизу Авдіївки, Опитного, Пісків, шахти "Бутівка", Майорського, Миронівського та Луганського, де російські найманці окрім стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів використали міномети різних систем. Поруч з Яснобродівкою вони випустили 40 снарядів із САУ.

У штабі додали, що близько 21:30 диверсійно-розвідувальна група супротивника у складі до 10 осіб здійснила спробу пройти вздовж залізничної колії поблизу станції Майорськ, де натрапила на спостережний пост. "Наші бійці відкрили вогонь на ураження. Під прикриттям 120-мм міномету диверсанти відійшли назад", - додали у штабі.

На Маріупольському напрямку під мінометним вогнем противника опинились підрозділи неподалік Павлополя та Красногорівки. Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики обстріляли позиції в районі Мар’їнки, Красногорівки, Новотроїцького, Широкиного та Лебединського. "В окремих випадках наші військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь", - зазначили у прес-центрі.

Як повідомляв NewsOne, президент України Петро Порошенко під час прес-конференції заявив, що прогрес в цьому році по Донбасу майже нульовий.

Бойовики 5 червня 35 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ