Бальцерович: Щоб впровадити потрібні реформи, Рада і Кабмін повинні працювати спільно

Верховна Рада України повинна спільно працювати з Кабінетом міністрів для того, щоб пакетно провести необхідні реформи.

Таку думку на прес-конференції в Києві в четвер, 26 травня, висловив співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми радимо робити реформи пакетно", - підкреслив Бальцерович.

Разом з тим він позитивно оцінив програму уряду, яку було розроблено за шість тижнів, назвавши її "професійною" і такою, що має "конкретні кроки".

"Тепер найголовніше - це співпраця з парламентом для ухвалення Радою необхідних законів, так як частина заходів уряду потребує законодавчого забезпечення", - зазначив він.

Крім того, Бальцерович позитивно оцінив роботу попереднього уряду. З позитивних кроків уряду Бальцерович назвав усунення корупційних можливостей у газовій сфері. "Реформи були, правда, вони не носили комплексного характеру", - вважає він.

При цьому він підкреслив, що в той час проводити реформи було дуже складно через важкі умови роботи.

"Була загроза бюджетної і фінансової катастрофи, уповільнення економіки, котре почалося в 2013 році і погіршилося діями Росії, яка ввела блокаду українського транзиту та ембарго на українські товари. Також Україна втратила частину своєї промисловості разом з територіями", - підсумував Бальцерович.

Як повідомляв NewsOne, раніше польський реформатор Лєшек Бальцерович повідомив, що під час його роботи в Україні йому допомагатимуть екс-міністр внутрішніх справ Польщі Єжи Міллер і відомий журналіст Мирослав Чех.

Бальцерович: Щоб впровадити потрібні реформи, Рада і Кабмін повинні працювати спільно