Слухати

У МЗС України заявили, що відвідувати курорти Туреччини безпечно

01.07.2016
P339

Міністерство закордонних справ України в даний час не надає ніяких рекомендацій щодо відпочинку в Туреччині. Таку заяву зробив директор Департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв.

"Сьогодні на вулицях Стамбула підвищений рівень безпеки. У місті чергують поліцейські та військові. Однак МЗС України не дає зараз ніяких попереджень і рекомендацій не відвідувати Туреччину. Тобто, за запевненнями наших турецьких колег, летіти на курорти можна. Безпосередньої загрози зараз туристичному бізнесу немає", - підкреслив Макєєв в ефірі "5 каналу".

Також дипломат розповів, що постраждалих в результаті теракту українців вже виписали з лікарні.

"Ми говорили про одного загиблого і трьох постраждалих українців. За інформацією нашого генерального консула, одного з них відпустили одразу з легкими пораненнями, двох інших сьогодні виписали з лікарні. Незабаром їх відправлять в Україну", - зазначив Макєєв.

За його словами, за останній час на гарячу лінію МЗС, в консульство в Стамбулі і посольство звернулося понад 200 українців з проханням посприяти в тому, щоб вилетіти назад додому або знайти додаткову інформацію.

Як повідомляв NewsOne раніше, турецький політолог Ісмаїл Тогрул вважає, що терористи нагнітатимуть обстановку в Туреччині, намагаючись перетворити країну в зону ведення війни.

Популярне вiдео:

Новости партнеров: