Слухати
Слухати

У Києві запустили пілотний проект автоматичної фіксації порушень ПДР

04.07.2016

У понеділок, 4 липня, в Центрі обробки даних автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху відбувся запуск пілотного проекту фіксації порушень ПДР. Про це повідомляє власний кореспондент телеканалу NewsOne.

У Центрі збираються дані з трьох камер, які встановлено в Києві (одна камера) і Одесі (дві камери). Міністр МВС Арсен Аваков розповів, що за перші вісім годин роботи, співробітниками було зафіксовано 6 тисяч порушників, при цьому сумарний їх штраф становить 3 мільйони гривень. На даний момент йде фіксація порушень перевищення швидкості для тестування всього процесу.

"Система працює легко - стоїть модуль автоматичної фіксації, який відправляє на комп'ютер інформацію про порушення. Після цього ми вже звіряємо дані, встановлюємо власника автомобіля. З початку зміни вже встиг особисто оформити близько 100 правопорушень, середня швидкість автомобілістів - 80 км/год, вони намагаються тримати швидкісний поріг в 20 км/год. Навіть в нічний час система дуже чітко бачить номерний знак автомобіля ", - розповів лейтенант патрульної поліції Алексе Конурин.

На даний момент штрафувати за правопорушення ще не будуть, так як це пілотний проект. Фахівці ведуть перевірку роботи всієї системи.

Офіційний запуск автоматичної системи фіксації порушень ПДР відбудеться вже цієї осені - 1 вересня. До цього часу планується встановити близько 5 тисяч камер по всій Україні.

Як повідомляв NewsOne раніше, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила про встановлення точного місценаходження винуватця ДТП, що сталося в неділю, 3 липня, на автодорозі Забір'я - Боярка.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...