Прямой эфир

Три поради, як вибрати сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри повинні підходити до форми обличчя і радувати дизайном. Однак не забувайте, що вони повинні в першу чергу захищати очі від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

сонцезахисні окуляри

Надійний захист

Не потрібно вибирати між дизайном і захистом очей. Ми підкажемо, на що звернути увагу! Пам’ятайте: хороші сонцезахисні окуляри мають захист від UV400! І саме такі моделі італійського виробництва представляє вашій увазі інтернет-магазин сумок https://inbag.ua/. Це найкращий УФ-фільтр, який поглинає 100% шкідливого випромінювання і забезпечує повний захист очей. Щоб захистити здоров’я ваших очей, усі сонцезахисні окуляри в цьому шопі мають лінзи UV400. В неякісних затемнених окулярах зіниці розширюються і в очі потрапляють шкідливі промені. Тож уникайте покупок окулярів на ринках чи в сувенірних лавках. Попри те, що окуляри тут часто дешевше, вони не забезпечать належного захисту для очей.

Правильний колір лінз

Ви вважаєте, що колір лінз сонцезахисних окулярів виконує лише естетичну функцію? Е-ні! Це так само важливо, як і тип використовуваного УФ-фільтра. Важливо правильно сприймати кольори, без спотворення для людського ока. Як правильно вибрати колір лінз? 

  • Сірі лінзи – нейтральні, гарантують природне кольорове сприйняття, що робить їх найбільш універсальними і підходять для всіх, також рекомендуються водіям.
  • Коричневі лінзи поглинають синє світло, що гарантує покращений контраст, різкість і глибину зору, завдяки чому око відпочиває, тому це хороший вибір для людей з чутливими очима.
  • Жовтий, золотий або помаранчевий – освітлюють і підвищують контрастність. Вони відмінно працюють в поганих погодних умовах (наприклад, дощ, сутінки). Підходять для водіння в темний час доби.
  • Червоний або рожевий – ідеальний при м’якому освітленні (вранці, ввечері). Їх часто вибирають рибалки, любителі ранкових пробіжок і вечірніх прогулянок.

Краще поляризаційні!

Яку функцію виконують лінзи з поляризаційним фільтром у сонцезахисних окулярах? Їхнє завдання – блокувати світло, що відбивається від яскравих поверхонь, таких як пісок або сніг, і молекул води в повітрі. Вони забезпечують комфорт і кращу контрастність зору, а головне – надають стовідсотковий захист від сонячних променів. Вони роблять кольори яскравими і виразними. Тому, якщо ви постали перед питанням, як вибрати сонцезахисні окуляри, переконайтеся, що вони мають поляризаційний фільтр. Особливо, якщо ви водій або активно займаєтеся спортом: лижним чи вітрильним, альпінізмом, їздою на велосипеді.