Прямой эфир

ТОП-10 побутової техніки для кухні

Побутова техніка здатна суттєво підвищити функціональність та комфорт кухні. З пристроями легше приготувати смачну вечерю, продовжити життя продуктам, утримувати чистоту. 

Ринок побутової техніки представлений сотнями виробників та тисячами різноманітних приладів, які відрізняються призначення, функціями, розмірами та дизайном. Та усі вони мають одне завдання - полегшити побут. Купити побутову техніку оптом стане вигідним рішенням для бізнесу, установ та домашнього використання. Яка ж прилади точно мають бути на кухні?

Купити побутову техніку оптом

Велика та дрібна побутова техніка

Усі варіанти побутової техніки залежно від розміру та ваги розділяють на: велику та дрібну техніку.

До великогабаритних пристроїв відносять холодильник, плиту, духову шафу, посудомийну, пальну, сушильну машину.

Дрібна виконує роль допоміжних девайсів, але й без цих пристроїв, сьогодні, складно обійтись.

Техніка для кухні: ТОП-10


  1. Холодильник - пристрій без якого неможливе якісне зберігання продуктів. Це обов'язкове обладнання на кухні. Може мати 1, 2 або більше камер, різні габарити, вмонтований та окремо стоячий варіант установки. Рекомендується вибирати моделі з розрахунку 50-60 л об'єму на кожну особу в сім'ї. Оптимальні варіанти 200-300 л. До холодильного обладнання відносять морозильні камери, шафи для вина.
  2. Варильна поверхня. Вибирають відповідно до можливостей підключення: газові, електричні, комбіновані моделі. Можуть відрізнятися необхідною кількістю конфорок, матеріалом (сталь, склокераміка, емаль та ін.).
  3. Духовка - дозволить проявити кулінарні здібності в запікання, тушкуванні, випічці. Шафи можуть розміщуватися окремо від варильної панелі (електричні) або ж йти в комплекті до неї (переважно газові). Оснащені додатковими функціями: самоочистка, конвекція, гриль, готування двох страв різними температурами.
  4. Витяжка - відповідає за очищення повітря від запаху та жиру під час приготування страв. Розрізняють приточні та циркуляційні моделі.
  5. Посудомийна машина. Не обов'язкове, але дуже вдале рішення для покращення комфорту. Можна обрати як компактні моделі (45 см), так і класичні рішення (60 см). Обладнання дозволяє значно зменшити використання води та заощадити. 
  6. Мікрохвильовка - прилад для розігріву їжі, який отримав цілий ряд додаткових опцій. Може замінити функції плити та духовки, гриля й конвекції, розморозити продукти.
  7. Електрочайник - спростить приготування простих напоїв та страв. Головний плюс - автоматичне вимкнення при досягненні водою потрібної температури.
  8. Кухонний комбайн - комплексний пристрій для виконання декількох завдань. З його допомогою можна отримати фарш, збити молочний коктейль, подрібнити горіхи чи натерти моркву.
  9. Мультиварка чи скороварка - можливість приготувати смачні, соковиті, корисні страви з мінімальними зусиллями. Варто обрати відповідну програму, або задати параметри, вкласти потрібні продукти і техніка сама визначить час готовності й закінчить процес.
  10. Міксер та блендер. Дрібна техніка необхідна в приготуванні кондитерки, крем супу, рідких страв.

Серед інших популярних кухонних девайсів можна виділити ще: кавоварку, м'ясорубку, гриль, йогуртницю, соковижималку. Ці пристрої обирають в залежності від своїх уподобань у їжі.

Для покупки слід обирати перевірені магазини, з якісним асортиментом та гарантіями на товар.