Прямой эфир

ТОП-10 місць для відпочинку у Києві

Столиця України славиться історичними пам’ятками архітектури, розвиненою сучасною інфраструктурою та величезною кількістю місць, де можуть чудово провести час кияни та гості міста. У цьому огляді ми розповімо, куди сходити в Києві, для чого ми відібрали 10 найкращих місць, які зможуть здивувати кожного.

куди сходити в Києві

Наш ТОП-10 найкращих місць столиці виглядає так:

  1. Київський водоспад.
  2. Лиса гора.
  3. Оглядовий майданчик на 270 градусів.
  4. Галерея «Парсуна».
  5. Сквер Гейдара Алієва.
  6. Сад каміння на Оболоні.
  7. Замок барона Штейнгеля.
  8. Косий капонір.
  9. Феофанія.
  10. Китаєво.

Про кожне з цих місць є дуже цікаві статті, але в цьому матеріалі ми по них пройдемося дуже коротко, щоб сформувати у читача розуміння, що кожна з перерахованих локацій вартує його уваги.

Київський водоспад

Джерело води знаходиться на території ТЕЦ-5, яка розташована неподалік водоспаду. Територією урочища проходить спеціальний канал, який йде з півночі на південь і впадає у русло Дніпра. Протяжність каналу становить приблизно 2 км, і майже всюди водиться різна риба. Саме тому урочище нерідко є улюбленим місцем для столичних рибалок. Береги каналу виглядають досить мальовничо, а також тут тихо та спокійно.

Лиса гора

Мабуть, не помиляються ті, хто каже, що Лиса гора – те місце, яке має прямо-таки містичну енергетику. Про цю локацію ходить багато легенд, і досі вчені та археологи відшукують сім місць сили, куди сходяться відьми та маги з усього Києва. Незважаючи на те, що Лиса гора відома за межами міста, чомусь її феномен досі не розгаданий істориками та письменниками. Однак навіть сайт https://travel-guide.in.ua/ рекомендує там побувати, щоб відчути на собі магію цього місця.

Оглядовий майданчик на 270 градусів

Щаб знайти це місце, потрібно від будинку на вул. Олегівській 42-44 спускатися вниз повз скупчення старих «Запорожців» до гаражів. Потім, коли упретеся у гаражі, поверніть праворуч і пройдіть через невеликий отвір між ними. З цього майданчика відкривається надзвичайний краєвид на столицю України, який захоплює дух.

Галерея «Парсуна»

У галереї «Парсуна» зібрані незвичайні ляльки, виконані у різних напрямках та стилях. У ній можна зустріти велику кількість робіт майстрів з України, Білорусії, Голландії та інших країн. Все це можна побачити на вулуці Хорива, 43.

Сквер Гейдара Алієва

Парк імені Гейдара Алієва знаходиться на вулиці Глибочицькій, 24 – неподалік посольства Азербайджану. Він був відкрит 25 квітня 2013 року на честь 90-річчя від Дня народження лідера Азербайджану.

Це місце неможливо не помітити. Сквер дивує своєю красою. Краще та незвичайне архітектурне рішення парку – це фонтан, що стікає по стіні. Також відвідувачів здивують акуратні крамнички та багато різних рослин. Після відвідування кожен визначає, що це місце дуже відрізняється від звичайних київських парків.

Сад каміння на Оболоні

Сад каміння знаходиться недалеко від Московського мосту, за адресою проспект Героїв Сталінграда, 2-Г. Потрапити туди можна, якщо пройти повз Суднобудівний технікум – його ви дізнаєтеся по кораблю навпроти. Від Саду каміння починається Оболонська набережна – туди можна піти, коли насолодитеся видами самого саду. Це гарне місце для довгої та мальовничої прогулянки.

Замок барона Штейнгеля

На жаль, до нашого часу дійшла невелика частина будівлі. За радянських часів замок буквально поглинув будинок Інституту травматології та ортопедії. Але й зараз те, що залишилося від цієї чудової будівлі, занурює свідомість у дикий захват. Побачити замок можна на вулиці Бульварно-Кудрявська, 27

Косий капонір

У 1860-х роках Косий капонір використовували як в’язницю суворого режиму – тут тримали в’язнів політичного режиму. Здебільшого сюди відправляли тих, хто пішов проти системи – революціонерів. Тут же виконували смертну кару через розстріл.

Першими ув’язненими були учасники Польського або Січневого повстання 1863-1864 років проти Російської імперії. Пізніше сюди посилали учасників революції 1905-1907 років, таких як Борис Жадановский.

Феофанія

Київ – місто, яке вже багато років славиться тим, що тут багато пишної зелені та гарних парків. Окрім цього українська столиця, безумовно, відома великою кількістю церков, золоті бані яких яскраво блищать на сонці та виглядають із шапки зелених пагорбів.

Парк Феофанія – місце, де є і перше, і друге. Величезна зелена зона з величезними деревами, які створюють затишну тінь для відпочинку та усамітнення, ставки, що забезпечують прохолоду в літню спеку, а також духовні святині, зібрані тут, залучають до Феофанії як православних паломників, так і простих туристів.

Китаєво

У Києві залишилося не так багато місць, де досі збереглася багата історія, пишна природа, унікальні легенди одночасно. Китаївська пустель — саме одна з таких. Це те місце, де можна відпочити душею, побачити красу старовинних храмів, та відпочити в оточенні чарівної природи.