Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (04.06)

05.06.2017

Ішлося в підсумковій програмі про можливий візовий режим з РФ.

Відзначимо, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про необхідність введення візового режиму з Російською Федерацією найближчим часом. На його думку, на сході України необхідно будувати кордон для захисту цивілізації від агресії Російської Федерації.

"У нас буде відкритий в'їзд в Європу, і на сході необхідно вибудовувати кордон, який захистить цивілізацію від агресії Російської Федерації, від проникнення гібридних провокаційних технологій РФ на Захід, і як раз Україна стала на шляху Росії - напевно, це наша історична місія", - пояснив він.

У цьому питанні його підтримав і голова СБУ Василь Грицак.

"У нас є можливість з 11 червня фактично відвідувати Європу за біометричними паспортами. Чому не зробити таким чином, щоб громадяни як мінімум Російської Федерації могли в'їжджати сюди тільки по аналогічним документам ... такий захід на цьому етапі міг би бути прийнятним", - заявив Грицак.

Крім того, він зазначив, що в цій ситуації винні політичні керівники, ідеологи "московської машини", які посварили український і російський народи.

Також обговорили рішення Стокгольмського арбітражу в справі "Нафтогазу" і "Газпрому", наступне засідання у справі держзради Віктора Януковича 16 червня, зустріч Еммануеля Макрона і Володимира Путіна, закрите засідання, присвячене земельній реформі, вбивство чиновника "Укрспирту" Панкова, замах на подружню пару екс-бійців АТО Окуєву і Осмаєва, Асоціацію України і ЄС, зіткнення у міськраді Києва і Тернополя, а також у Львівській облраді, відставку міністрів Кутового і Стеця та можливі кадрові перестановки в Кабміні.

У неділю "Суб'єктивні підсумки тижня" підбиваємо разом з українським журналістом і телеведучим В'ячеславом Піховшеком.


Loading...