Прямой эфир

Пенсіонери в зоні бойових дій отримають допомогу від ООН: свіжі новини про пенсії

Міністерство соціальної політики України сумісно з Пенсійним фондом і Всесвітньою продовольчою програмою ООН реалізувало спільний проєкт для фінансової підтримки пенсіонерів. Проєкт розрахований на людей похилого віку, які проживають в зоні бойових дій, отримують маленьку пенсію та не мають іншої фінансової підтримки, наприклад, як внутрішньо-переміщені особи.

свіжі новини про пенсії

Таку ініціативу на засіданні 28 липня 2023 року запропонувало Міністерство соціальної політики України. Кабінет Міністрів схвалив цю пропозицію і проєкт було реалізовано. Підтримка спрямована на найбільш вразливі верстви населення. Інформацію щодо цього та інші важливі новини про пенсію Мінсоцполітики публікує на своєму офіційному порталі.

Дарія Марчак, яка на сьогоднішній день є першою заступницею міністра соціальної політики, заявила, що ця ініціатива дозволить українському уряду і міжнародним партнерам спрямувати фінанси на допомогу тим, хто найбільше цього потребує. Пряму мову читайте на порталі УКРІНФОРМ, де публікуються свіжі новини про пенсії.

У державному реєстрі є інформація, на підставі якої Пенсійний фонд формує перелік осіб, які можуть розраховувати на допомогу від уряду та міжнародних організацій. Виплата грошової допомоги проводиться поступово.

За даними на кінець літа 2023 року понад 260 тисяч пенсіонерів отримали таку підтримку. Це стосується таких категорій громадян:

  • ті, що проживають на територіях, де ведуться активні бойові дії або є ризик їх розвитку;
  • мають пенсію менше, ніж 3 тисячі гривень;
  • не отримували ніяких грошових виплат з 1 березня 2023 року.

Допомога в рамках проєкту склала більше 115 мільйонів гривень. Всесвітня продовольча програма ООН видаватиме допомогу щонайменше протягом 4 місяців. Пенсіонери отримують доплату, щоб їх пенсія становила не менше 3 тисяч гривень, але доплата в будь-якому разі не буде меншою, ніж 100 гривень.

Директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Метью Холлінгворт зазначив, що допомога надається в рамках тих інструментів соціальної допомоги, які вже існують в Україні. Більше деталей читайте за посиланням https://www.ukrinform.ua/, де публікуються актуальні новини про пенсії.

Яким чином пенсіонери можуть отримати ці кошти?

Як пояснили у Міністерстві, пенсіонерам не потрібно робити жодних дій, щоб отримати цю допомогу. Тобто написання заяв та відвідування державних установ не потрібне. Доплати нараховуються на основі даних, що знаходяться у єдиних державних реєстрах. Кошти просто зараховуються на рахунки пенсіонерів. Такий самий механізм використовується і при співпраці з іншими міжнародними партнерами, які спрямовують грошову допомогу українцям. Якщо будуть з’являтися нові проєкти, що передбачають фінансову підтримку пенсіонерів, то порядок дії і додаткову інформацію шукайте на сайті новин про пенсії в Україні сьогодні.