Слухати
Слухати

"Наслідки" з Орловською та Головановим: Чи потрібен Україні мораторій на продаж землі? (07.06)

08.06.2017

У студії телеканалу NewsOne прокоментували земельну реформу в Україні.

Відзначимо, що в середу, 7 червня, під стінами Верховної Ради і в урядовому кварталі близько 30 тисяч людей взяли участь в мітингу "Не дамо вкрасти землю", провели флешмоби і пікетування владних установ. Учасники вимагали зупинити впровадження ринку землі, до якого Україна, на їхню думку, не готова. При цьому планувалося передати голові ВР резолюцію акції протесту проти спроб влади поспішно ввести ринок землі, підкріплену мільйонами підписів українців з усіх регіонів України.

Також у прямому ефірі обговорили підсумки зустрічі тристоронньої групи в Мінську. Україна знову висловила стурбованість наростаючою агресією на адресу патрульних СММ ОБСЄ на непідконтрольних Києву територіях Донбасу. Крім того, на засіданні Україна знову зажадала, щоб спостерігачі ОБСЄ отримали "безперешкодний доступ до всієї території України, включаючи українсько-російський кордон".

Україна зажадала, щоб в ОРДЛО відмовилися від рейдерських захоплень українських та європейських підприємств: як державних, так і приватних, "а також від встановлення т.зв." кордону "і рублевої зони на території ОРДЛО". Також однією з вимог України було скасування указу президента РФ Володимира Путіна про визнання паспортів "ДНР"/"ЛНР". Крім того, в рамках економічної підгрупи вдалося домовитися про погашення частини заборгованості за воду, спожиту в ОРДЛО.

Гості програми "Наслідки" зі Світланою Орловською - Роман Безсмертний, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (2014-2016) і політтехнолог Віктор Уколов.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...