Слухати
Слухати

"Наслідки" з Головановим: Обшуки в НАЗК і альтернатива мінському процесу (15.06)

16.06.2017

Під час ефіру прокоментували майбутню зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа.

За даними джерел, Україна і США домовилися про зустріч президентів у Вашингтоні наступного тижня. Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив факт майбутньої зустрічі, проте не став називати точну дату.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу", - зазначив він.

Найближчим часом, уточнив Клімкін, представники Адміністрації президента України і Білого дому синхронно оголосять дату зустрічі.

За словами Клімкіна, в ході переговорів будуть обговорюватися питання виконання РФ мінських домовленостей, ситуацію в Криму, доступ міжнародних спостерігачів на півострів. Також Порошенко з Трампом обговорять поглиблення співробітництва, українські реформи і сферу безпеки.

Також ішлося про обшуки в офісі НАЗК у заступника глави відомства Руслана Радецького.

Обшук був санкціонований Печерським районним судом міста Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України. Слідчі дії проводилися за фактом використання завідомо підроблених документів та подачі їх до Київської міської кваліфікаційної комісії адвокатури з метою отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю. За підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків" Кримінального кодексу України відкрито провадження.

Сам Радецький заявив, що знав про обшуки заздалегідь: "Я не знаю, хто проводить обшуки, тому що мене не пустили в мій кабінет. Я знаю тільки той факт, що зранку було рішення суду, яке надали голові НАЗК Наталії Корчак і вона дозволила пройти в мій кабінет .... Про обшуки я дізнався від журналістів. Мене ніхто не повідомив про це".

Він зазначив, що проводячи обшуки, правоохоронці втручаються в роботу НАЗК і ставлять під сумнів об'єктивність проведених перевірок.

Крім цього, обговорили закон про захист української мови, альтернативу мінському процесу, реінтеграцію ОРДЛО.

Гості програми "Наслідки" з Василем Головановим - народні депутати Володимир Ар'єв від фракції "БПП" і Ганна Гопко, позафракційний.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...