Слухати
Слухати

Михайло Павлів у "Хронології" з Литвиненко та Головановим (05.06)

05.06.2017

У студії відновили хронологію подій за день, зокрема, обговоривши нову інформацію Bellingcat про трагедію рейса МН17.

Зокрема, міжнародна експертна група Bellingcat встановила імена водіїв, які брали участь в перевезенні установки "Бук" з території Російської Федерації на Донбас, з якої було збито літак Boeing рейсу МН17 на сході України. Користувач соцмережі солдат Дмитро З. оприлюднив в мережі ряд знімків, за якими експертам вдалося встановити маршрут руху колони, а також водіїв вантажівок і їх імена. При цьому всі імена і прізвища, які фігурують в доповіді, замінені на позивні, а справжні є тільки в документі, відправленому на розгляд міжнародної Слідчої групи, що займається розслідуванням катастрофи.

Відомо, що вантажівка, що перевозила "Бук 332", має номер "4267 АН 50", а його трал - "ХР 4679 50". При цьому саме Дмитро З. займався транспортуванням пускової установки під номером 232, а водії, зафіксовані на фото, також брали участь в цій операції з 23 по 25 червня 2014.

Також ішлося про те, що Литва почала будівництво паркану на кордоні з Росією. У планах країни до кінця року хочуть побудувати захисну огорожу протяжністю 44,6 км. На зведення паркану з держбюджету Литви виділили 1 млн. 335 тис. євро. Огорожу побудують на ділянках уздовж кордону з Калінінградською областю.

Крім цього, прокоментували те, що більше половини росіян вважають українців ворогами, розслідування щодо недостовірної декларації партії "Батьківщина", те, що у Львівській області відкриються 4 комплекси з переробки сміття.

Гість програми "Хронологія" з Василем Головановим і Юлією Литвиненко - політолог Михайло Павлів.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...