Слухати
Слухати

Микола Томенко у "Хронології" з Литвиненко та Головановим (06.06)

06.06.2017

У студії NewsOne обговорили рішення Нацради реформ підтримати впровадження платної медицини.

На зв'язку зі студією народний депутат Олег Мусій різко розкритикував розроблену урядом реформу. Запропонована урядом медична реформа може спричинити за собою зниження доступності до медичної допомоги, вважає він.

"Те, що запропонував уряд і Міністерство охорони здоров'я, знищить залишки, які є в системі охорони здоров'я, і може привести до масових скорочень медичних працівників, що відіб'ється на зниженні доступності до медичної допомоги в цілому в державі, і це неприйнятно", - сказав Мусій.

Також він підкреслив "катастрофічну" нестачу грошей в державному бюджеті. "Підуть гроші з власної кишені, а це, по суті, комерціалізація і подвійна оплата пацієнтів за медпослуги", - заявив нардеп.

Мусій додав, що у створеній Кабміном медичній реформі міститься "дуже багато корупційних ризиків і схем з виведення коштів з-під контролю держбюджету". Мусій вважає, що гроші будуть виводитися за допомогою створення Національної служби здоров'я.

Крім цього, ішлося про підсумки і перспективи існування "нормандського формату", рішення Ради відкласти голосування по омбудсмену, секретний звіт АНБ про кібератаки спецслужб РФ.

Гість програми "Хронологія" з Юлією Литвиненко - народний депутат попередніх скликань Микола Томенко.


Loading...