Слухати
Слухати

Луценко: Онищенко втік до Мінська

05.07.2016

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що вже найближчим часом згідно з українським законодавством підпише проект про оголошення підозри Олександру Онищенко, після чого вже можна буде почати проти нього заочне судове провадження. Про це генпрокурор заявив в кулуарах Верховної Ради після позитивного голосування народних депутатів за зняття недоторканності з Онищенка.

"У мене в руках проект повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення - це проект підозри - народному депутату Онищенку, який зараз буде вивчено юридичними службами Генеральної прокуратури України і найближчим часом мною підписано, згідно з вимогами закону. Це матеріальний результат сьогоднішнього голосування, який означає залучення до відповідальності Онищенка як будь-якого іншого громадянина України, який не має депутатського значка , - пояснив глава ГПУ.

Луценко розповів, що ще 2 липня представники Державної прикордонної служби доповіли йому про те, що Онищенко на борту літака покинув Україну. Він вилетів до Мінська. Однак українські правоохоронні структури не могли його зупинити, тому що Онищенко мав недоторканність народного депутата до голосування за її зняття в сесійній залі Ради.

"Таким чином, найближчим часом після повідомлення про підозру буде розпочато процедуру державного і міждержавного розшуку нардепа Онищенка з тим, щоб залучити його до досудового розслідування, а потім і до судового. У разі якщо він буде ухилятися від нього, він, звичайно, буде виставлений в розшук, а в разі, якщо найближчим часом не з'явиться в Україні, нове законодавство дозволяє почати судове провадження заочно і конфіскувати його майно", - зазначив він.

За словами генпрокурора, в тому випадку, якщо Онищенко з'явиться на Олімпійських іграх в Бразилії, як він обіцяв, то через відповідні домовленості між двома країнами його екстрадують в Україну.

"Думаю, що всюди, крім РФ, яка свідомо і відверто порушує всі міжнародні закони ... Я думаю, що будь-яка інша країна буде співпрацювати з нами у видачі громадянина Онищенка", - додав Луценко.

Як повідомляв NewsOne раніше, в ході засідання Верховної Ради України у вівторок, 5 липня, парламентарії підтримали подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, а також арешт народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...